Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Освободиха отвлечения бизнесмен

15 Януари 2014 / 19:01:43  GRReporter
944 прочитания

    Гръцката полиция успя да освободи отвлечения бизнесмен Манолис Карамоленгос и задържа двама от петимата му похитители. Сред тях има един грък, един гражданин на Молдавия, двама албанци и още едно лице, чиято националност не се съобщава, но се уточнява, че и той е от страна от бившия съветски блок.
    Както GRReporter вече съобщи големият хлебен предприемач бе отвлечен във вторник вечерта, когато се прибирал в къщата си между северните атински предградия Геракас и Пенделис. Похитителите му го откарали в района на отдалечения квартал Кератеас. Там бизнесменът успял да убеди един от похитителите, този от Молдова, че са попаднали в полицейски обръч и ще му бъдат отправени тежки обвинения, ако не отиде и сам се предаде в местния полицейски участък. Молдовецът така и направил. Малко по-късно полицаите заловили и втори похитител, който пътувал в такси. Останалите трима избягали и полицията ги издирва все още.
    Отвличането станало в момент, когато Манолис Карамоленгос се прибирал от офиса си в Коропи в къщата си в Геракас. Един автомобил и един краден мотор му препречили пътя и го извадили от колата му. Сложили го в багажника на другата кола и отпътували в неизвестна посока. Заедно с полицията в търсенето участвал и сина на предприемача.
    Наскоро Карамоленгос бил взел облигационен заем на стойност 2,3 милиона евро - точно токлова голям откуп искали и похитителите му. Това дава основание на полицията да търси похитителите сред професионалните колеги на бизнесмена.

 

Категории: Манолис Карамоленгос отвличане хлебна фирма Геракас Кареас Коропи гръцка полиция облигационен заемКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus