Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Още за любовния триъгълник Онасис- Джаки-Калас

27 Октомври 2014 / 16:10:54  GRReporter
7204 прочитания

Допълнителна светлина върху тъмните страни на любовния триъгълник Мария Калас – Аристотелис Онасис – Джаки Кенеди хвърля книгата на Кристофър Андерсън „Добрият син“ (под печат), където авторът споменава John F. Kennedy Junior, както и майка му Жаклин Кенеди Онасис.

В откъса, публикуван от самия автор, се разкриват неизвестни досега подробности за връзката на Онасис и Джаки, като едновременно с това се очертава и характерът на гръцкия корабен магнат, наричан от фамилия Кенеди «евробоклук (eurotrash)».

Според изнесеното в книгата, двама мъже са оставили своя отпечатък върху Джаки след убийството на Джон Кенеди – братът на бившия президент Робърт Кенеди и Аристотелис Онасис.

След смъртта на Робърт Кенеди Онасис не губи време. Пет минути след съобщението за смъртта на Робърт, гъркът се обажда на приятеля си Костас Грацос в Атина и му казва: «Тя се отърва от онези Кенеди. Последната брънка от веригата се счупи».

Непрекъснати изневери

Както описва Андерсън в своята книга, Онасис никога не е преставал да се вижда с оперната певица Мария Калас. Тъкмо обратното, продължил да се среща с нея и след сватбата си с Джаки, при това не полагал никакви усилия да крие паралелната си връзка с двете жени унижавайки Джаки пред нейното обкръжение, което от своя страна така и не могло да приеме гръцкия милиардер. «Чу@@м Мария Калас, чу@@м Джаки Кенеди и не ми пука от богаташите», това са били трите неща, които според книгата американците знаели за Онасис.

Джаки на остров Скорпиос, Онасис в Атина-Париж

Според Андерсън, след сватбата си с Джаки Онасис я оставил на остров Скорпиос, а той самият постоянно пътувал между Атина и Париж. Чувствайки се изоставена Джаки изпратила писмо на бившия заместник-министър на отбраната на САЩ Розуел Гилпатрик, в което му пишела, че се надява той да знае какво означава за нея.

Онасис разбрал за писмото, върнал се на остров Скорпиос и прекарал три страстни седмици с Джаки. След това обаче, докато Джаки била напълно доволна, корабният магнат започнал да засипва с купища цветя и телефонни обаждания Мария Калас. Оперната дива отстъпила, когато гръцкият магнат се появил пред апартамента ѝ в Париж и заплашил, че ще разбие Мерцедес-а си във входната врата на дома ѝ. И така започнали отново да се срещат редовно. «Срещали са се до един месец преди смъртта ѝ. Истината е, че Мария Калас е била единствената истинска любов на Аристотелис Онасис. Тя е била истинската му съпруга, въпреки че никога не са сключвали брак», разказва шофьорът на Онасис Якинто Роза.

Въпреки че Мария Калас никога не е напускала живота на Онасис, пропукванията в брака му с Джаки Кенеди са следствие от неговата нетактичност, и по конкретно след като в ръцете му попадат писмата на бившата първа дама на САЩ до бившия министър на отбраната.

Както отбелязва в книгата си Андерсън, фактът, че Джаки, една жена, която току-що била похарчила 60 000 долара – негови собствени (днес около 500 000 долара) за 200 чифта обувки, го унижила пред света, било нещо, което мъжкарят Онасис не можел да понесе.

Отмъщението

И така започва отмъщението. На 21 май 1970 Онасис вечеря открито с Мария Калас в ресторант в Париж, като прави всичко възможно фотографите да обезсмъртят този момент.

На другата сутрин Джаки се обадила на съпруга си, тъй като новината била на първа страница във всички медии. Били нужни едва 24 часа, за да се озове бившата първа дама на САЩ в Париж и да вечеря с Онасис в същия ресторант, където преди две вечери гръцкият магнат бил с Мария Калас.

Три дни по-късно Джаки се върнала обратно в Атина, където похарчила хиляди долари за ръчно тъкани килими. В същото време Калас влиза в болница в Париж, тъй като щом научила за вечерята на Онасис и Джаки направила опит за самоубийство като изпила голямо количество сънотворни. Оперната дива все пак оцеляла и скоро отново заела мястото си до Онасис.

Онасис накарал папараци да снимат Джаки гола на остров Скорпиос

В своята книга Андерсън разкрива още един невероятен факт: снимките на голата Джаки на остров Скорпиос били разпространени със знанието на Онасис.

Според американския писател, цялата случка била организирана от гръцкия магнат, който снабдил папараците с карта на острова, и дори им казал по кое време жена му отива на плаж.

Категории: Джаки Кенеди Аристотелис Онасис Мария Калас любовен триъгълник Кристофър Андерсън книга
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus