Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Опасни престъпници избягаха от затвора в Трикала

23 Март 2013 / 10:03:01  GRReporter
1859 прочитания

Вчера вечерта беше организиран нов опит за бягство от затвора в Трикала, съпроводен от силна стрелба. Група от около 10 затворници прерязва решетките в крилото, качват се на покрива на сградата и започват да стрелят. Двама охранители са ранени, един от тях – тежко.  Алармата информира полицията в Трикала и Министерството на правосъдието за случващото се. Към мястото са изпратени полицейски части, а ранените са настанени в болницата на града.  Според информациите животът им не е в опасност. Според полицията са стреляли затворници от вътрешното крило на затвора, където са задържани главно албанци, и едновременно с тях се е стреляло от автомобил извън затвора.

Охранителите са отговорили на стрелбата, при което са ранени двама от тях. Полицията издирва онези, които са стреляли извън затвора, а  едновременно с това  се провежда операция на силите за борба с тероризма в затвора в Трикала. Целта е да се проверят килиите за скрито оръжие, както и да бъдат преброени затворниците. Броят на избягалите още не е изяснен. Според някои източници  те са пет, според други  са единадесет. Успоредно с това се провежда разследване и на Министерството на правосъдието за случилото се.

Припомня се, че от същия затвор на 24 февруари беше организиран опитът за бягство на рецидивиста Панайотис Властос, който беше ранен при стрелбата.

Хрониката на събитията напомня холивудски филм. В 20:30 два автомобила, тип ван приближават затвора и неизвестни престъпници започват да стрелят с автомати калашников по охраната.  Операцията е отлично организирана. Затворниците в крилото, където са задържани главно албанци, успяват да отворят килиите и да се качат на покрива, също въоръжени с калашников. Очевидно са се снабдили с автоматите от една чанта, паднала от хеликоптера преди около две седмици, когато Панайотис Властос се опита да избяга. Започват да стрелят заедно с престъпниците отвън, а охраната се опитва да попречи на бягството.  Според информация на Министерството на правосъдието обаче няма доказателства- гилзи или патрони, че вътре в затвора се е стреляло.

Още в началото на стрелбата тежко са ранени двама охранители – Костас Карас, на 40 години и Димитриос Михаил - на 37 години. Единият е ранен в областта на корема. И двамата за закарани в болницата, където са оперирани. Единият от тях е в реанимацията, но положението му е стабилно.

Стрелбата е продължила през цялата нощ.

Министерството на правосъдието съобщи официално, че 11 затворници, чужди граждани, осъдени за кражби и грабежи са избягали от затвора на Трикала. Това е станало ясно след преброяване на затворниците.

Двама от единадесетте избягали са арестувани на обед. Продължава издирването на останалите. Чужденците са  излежавали присъди за кражби и обири.

Очаквайте подробности

Категории: Трикала затвор бягство на затворници полиция криминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus