Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Новата година на богатите и известни гърци по време на кризата

29 Декември 2010 / 14:12:34  GRReporter
3289 прочитания

Към Гщаад, Сен Мориц, Курсевел, Малдивите, Париж, но и към далечна Индия се отправиха богатите гърци от старите атински семейства. В аристократичните си вили или в луксозни зимни хотели из целия свят ще отпразнуват новата година известните личности на атинския елит, въпреки че някои от тях ще си останат в столицата заради професионални задължения.

Известният швейцарски курорт Гщаад винаги се намира сред най-предпочитаните дестинации на фамилията Георгиос и Лита Ливанос, които са собственици на 16 кораба и множество недвижими имоти в целия свят, а през последните години живеят в Швейцария. В Гщаад ще прекарат празниците и корабната фамилия Ембирикос, членове на която през годините са се отличавали с изявите си не само в бизнеса, но и в политиката и модерната поезия. Фамилия Ембирикос са започнали дейността си в началото на 20 век от румънския град Браила. Гости на Алекос и на Мариета Гуландри във вилата им в швейцарския курорт ще бъде за поредна година бившия крал на Гърция – Константинос и съпругата му Анна-Мария. Г-жа Мариана Лацис - също притежаа кораби, заедно с децата си Парис Касидокостас, Ериета и Филипос Куркулос, както и баба им ще отпразнуват настъпваето на новата година в собствения си имот в Гщаад в близост до известния Gstaad Palace Hotel.

Друга дама собственичка на кораби - Фотини Ливанос, ще гостува на сестра си Александра Петала в Сен Мориц. Курортът, който е най-аристократичният ски център в Алпите от 1864 г., с вили на фамилиите Ниархос, Онасис, Лацис, Грималди от Монако и шейхът на Персия, винаги е на висока позиция в предпочитанията на членовете на семействата с "отлежали" богатства от цял свят. Там прекараха коледните празници семейство Вардинояни, чиито членове са познати от бизнеса, политиката и спорта, а фамилията освен притежател на кораби и акционер в Motor Oil Елас, има и най-голям дял във футболния клуб Панатинайкос. На по-топло място - на Малдивите ще се повеселят Сократис и Елени Кокалис заедно с Томас и Наташа Лякунаку. Сокартис Кокалис е собственик на фирмата за телекомуникативни системи Интраком и президент на футболен клуб Олимпиакос.

За разлика от останалите, Тодорос и Емануела Василакис ще останат в Атина и ще организират традиционното новогодишно тържество, на което ще се стече атинският елит, изостанал в града. И докато богатите собственици на кораби празнуват бляскаво, кризата „удари” ваканцията на гръцките знаменитости от шоу-бизнеса. В миналото като сладък топъл спомен останаха зимните ски курорти и къщичките с камини из Гърция и в чужбина!

Може би повече заради радостта от прекарването на празника със семейството, отколкото заради икономически вълнения, у дома ще си остане Сакис Рувс заедно с Катя Зигули и тяхната малка дъщеричка Анастасия. Сакис казва, че освен тази година за него най-щастливата Коледа е била миналата година, когато семейството за първи път празнува заедно с новороденото момиченце в къщата си в атинското предградие Нео Вутза. Дивата на гъцката поп-музика Анна Виси ще си остане в Екали, а пък нейната съперничка на пистата Деспина Ванди заедно със съпруга си Демис Николаидис заради професионални задължения ще отпразнуват идването на новата година в украсената си къща в Мелисия.

Телевизионната знаменитост Григорис Арнаутоглу ще прекара няколко дни в гръция зимен курорт Мецово, а пък Надя Буле ще си замине при родителите в Навпакт. Симпатичният Андонис Канакис от сатричното предаване Радио Арвила (в превод на български съответства на Радио Ереван), ще отвори вратите на вилата си на Агиос Атанасиос за своите приятели.

Напук на кризата Мариета Хрусала и Леон Патицас вече заминаха за екзотично местенце, а пък работягите Андонис Ремос, Зета Макрипуля, Вики Кая и Никос Критариотис също ще си останат в Атина, за да повдигат настроението на зрителите и феновете си! Царицата на сутрешните блокове Елени Менегаки се реши да прекара една седмица с децата си и с бившия си съпруг – шефът на телевизия АНТ1 Янис Лациос, докато нейният настоящ любим ще я изчака, за да отпразнуват заедно идващата година.

Категории: Актуално светски собственици на кораби курорти ски центрове празници нова година гръцки елит тържество
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus