Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нова среща на Ципрас с представители на едрия капитал, от СИРИЗА опровергават

25 Ноември 2014 / 09:11:38  GRReporter
2194 прочитания

Лидерът на радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципрас продължава да се среща с представители на едрия капитал в Гърция, пише електронното издание iefimerida.gr. Според публикацията последната среща се е състояла преди около 10 дни в ресторанта – клуб само за членове Salon de Bricolage в луксозния централен квартал Колонаки.

Там потенциалният гръцки премиер се е срещнал с бившата директорка на организационния комитет на олимпийските игри в Атина Яна Ангелопулу и наследничката на един от легендарните корабни собственици Мариана Лацис. В компанията се намирали също синовете на двете дами – Панайотис Ангелопулос и Парис Касидокостас, които членуват в конкретния скъп и създаден за каймака на гръцкото общество клуб.

Според публикацията в iefimerida.gr, останалите членове на клуба, които се намирали там в момента на влизането на специалните гости забелязали, че между лидера на СИРИЗА и останалите царяла приятелска атмосфера. Те се държали доста неформално помежду си и в няколко случаи избухнали в смях след разказана шега или забележка.

Най-близки били отношенията между Алексис Ципрас и сина на Яна Ангелопулу, Панайотис. Както пишат в iefimerida.gr, той от много време е приел позициите на радикалната левица, участва в събития и речи на лидера й, след като още през 2010 бе изразил негодуванието си от кризата и меморандума за финансова помощ.

Заслужава да се отбележи, че статията в iefimerida.gr се появи две седмици след официалната среща между Алексис Ципрас и Яна Ангелопулу в парламентарния му офис. Тя се състоя в рамките на подготовката на конференцията на фондацията „Глобалната инициатива на Клинтън”, която ще се проведе в Атина през юни 2015.

Марианна Лацис със сина си Парис Касидокостас

Salon de Bricolage е единственият по рода си в Атина частен клуб. Той отвори врати преди 4 години. Намира се на улица Алопекис, но пред нея няма табела или някакво друго обозначение. Всяко помещение в него е с размерите на стая в жилище.

Зад бара има завеса, която води към стая, наподобяваща кухня с дълга маса. Там членовете могат да приготвят храна и да хапнат с приятели. На втория етаж има стая с камина, библиотека, маса за игра на карти и ресторантско помещение.

Няколко часа след появата на публикацията в iefimerida.gr шефът на пресслужбата на СИРИЗА Никос Папас се обадил в редацията, за да опровергае, че е имало такава среща. След това той издаде следното съобщение: „Централната публикация на iefimerida, в която се описва среща между лидера на СИРИЗА, г-жа Лацис и г-жа Ангелопулу е абсолютно невярна и следва да бъде оттеглена. Тя е поредната от няколко недостоверни репортажи на конкретния електронен сайт за СИРИЗА. В последно време сайтът „разкрива” със същата лекота от срещи до вътрешнопартийни спорове, без да зачита по никакъв начин журналистическата етика”.

Провеждането на срещата бе опровергано и от сътрудници на Яна Ангелопулу, пишат редица гръцки медии. Те посочиха: „Този обяд не се е състоял никога. Г-жа Ангелопулу не е посещавала никога този ресторант”.

От страна на Мариана Лацис няма никаква реакция.

Статията продължава да се намира в сайта на iefimerida.gr.

Категории: Политика СИРИЗА Алексис Ципрас Яна Ангелопулу Марианна Лацис частен клуб среща
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus