Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Не е заразен с ебола морякът от “Magda P.”

18 Ноември 2014 / 09:11:32  GRReporter
498 прочитания

След 19,00 часа в понеделник пристигна в пристанището в Пирея гръцкият кораб “Magda P.”, чийто капитан бе подал сигнал, че на борда има моряк със симптоми на вируса ебола. Член на екипажа от Филипините дни наред е имал висока температура, кървене и болки в кръста.
    В официално съобщение на Министерството на търговския флот се казва, че на кораба се е качила специално обучена група на Центъра за борба с епидемиите и острите заразни заболявания, както и представители на санитарно-хигиенните органи на общината в Пирея. Групата лекари и медицински лица е прегледала болния, чиято температура е започнала да спада.
    Последва официално съобщение и на самия Център, в което се казва, че въпросният моряк не е заразен с вируса ебола. Но до момента няма официално съобщение за състоянието на моряка.
    Гръцкият кораб  “Magda P.” е превозвал боксит от Гвинея за Украйна. На борда му има 24 души екипаж - 10 гърци и 14 чужденци.

 

Категории: заразен с ебола моряк гръцки кораб Magda P. пристанището в Пирея санитарно-хигиенни власти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus