Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Съмнения за ебола на кораб в Пирея

17 Ноември 2014 / 16:11:15  GRReporter
807 прочитания

Капитанът на търговски кораб, плаващ под гръцки флаг е алармирал гръцките санитарно-хигиенни власти, че на борда на кораба се намира моряк със симптоми на ебола. Морякът поддържал висока температура в продължение на 4 дни и кървял. Според непотвърдени информации, той е от Филипините. Корабът е тръгнал от Гвинея, има крайна десинация Украйна и в по-късните следобедни часове ще акустира на пристанището в Пирея.

Става дума за кораба "Магда П", собственост на компанията  Common Progress, който вече се намира в гръцки териториални води. Плавателният съд е натоварен с боксит и няма да акустира на пристанището в Пирея, а ще пусне котва в близост до пристанището. Обучен медицински персонал ще вземе заболелия моряк и ще го откара в специално оборудвана стая в болница в Атина.

Членовете на екипажа са филипински и гръцки граждани. Не е изключено корабът да бъде поставен под карантина. Ето плавателния съд:


    Очаквайте подробности.

 

Категории: ебола симптоми пристанището в Пирея търговски кораб гвинейски флаг Украйна санитарно-хигиенни власти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus