Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Момиче на красотата в youtube

18 Септември 2013 / 06:09:40  GRReporter
3367 прочитания

Мария Самартзи е една от най-популярните гръцки видеоблогърки. Тя има два канала в Youtube - един гръцки MyGreekBurlesque и един английски MyBurlesque. Съвети за това как да изберем перфектния продукт за коса, тяло и лице, модни предложения и откровения за живота са малка част от видеата, които Мария Самартзи публикува в популярната социална мрежа за видео споделяния. Там Мария има над 160 хиляди последователи.
    Интервю на Симона Пенева

    Кога започна да правиш видеата и кой Youtube канал направи първо, гръцкия или английския?

    

Започнах преди около 3 години с английския канал, докато се възстановявах след операция и имах на разположение много свободно време. Гръцкият канал създадох преди година и половина, тъй като гръцката ми публика беше доста настоятелна, а не ми трябваше и много време, да да се съглася.  

 

   Защо подържаш и двата канала? Едни и същи видеа ли правиш и за двата?

    

Не, правя различни за всеки канал. „Истинският” ми канал е английският. Там показвам фаворитите на месеца, правя уроци по гримиране, уроци за това как да гласим косата си, дрехи, мода. По принцип видеата, които качвам в този канал са по-естетични от към обработката си. Гръцкият канал е по-личен, с видеа, в които давам съвети и предложения (въпреки че, това ще се промени в бъдеще..).   

  

 

Към кой от двата канала има повече интерес?

    

На мен ми харесва да правя видеа за английския канал, но на публиката й харесва да гледа видеата на гръцкия канал.

   Как ти дойде идеята да започнеш?

    

Както споменах, възстановявах се след една операция и имах много свободно време. И така, докато търсех нещо интересно в Youtube, намерих тази общност и реших да се занимавам с това.


    В Америка съществуват много такива канали и са доста популярни. Ти ли си единствената гъркиня с такъв вид канал или познаваш и други?

  

 В Америка направо е ПАНИКА! Когато започнах, мислех, че съм единствената гъркиня, но всъщност има още две,три. Колкото повече време минава, толкова повече ставаме. GBB (гръцки блогъри на красотата) вече са заели една голяма част от гръцката общност в Youtube.



    Към кого се обръщаш? Имаш ли определена публика?

    

Английският ми канал е насочен към момичета между 13 и 50-годишна възраст, а гръцкият ми канал привлича всякакъв вид публика, без ограничения във възрастта, пола и националността. В началото правех видеата за момичета, но сега имам и много момчета в публиката, които се интересуват от видеата, които правя за книгите и филмите.


    Какво мислиш, че харесва най-много на твоята публика?

  

 Мисля, че това, че правя всичките си видеа с голямо желание, не ги правя насила. Също така, аз съм искрена с тях (много фирми ми изпращат безплатни продукти, но ако нещо не ми харесва, ще го кажа), няма шанс да предложа която и да е било фирма, само защото ми е пратила продукти безплатно. Всъщност, преди да препоръчам нещо, правя доста обстоен преглед на нещата.


    Каква е целта, която искаш да постигнеш чрез канала си?

    

Не се опитвам да „постигна” нещо с канала си. Харесва ми да правя видеа и успях да се запозная с много хора, чрез това и все още продължавам всекидневно да срещам нови лица.


    Кое е любимото ти видео (от собствените ти) и кое има най-много гледания?

    

В гръцкия ми канал, видеото с най-много гледания е първото, което направих и представлява клипче, в което отговарям на въпроси за съня. (смее се) Явно са имали нетърпение да ме чуят да говоря на гръцки език. В английския ми канал мисля, че е видеото, в което говоря за татуировките си. Колкото се отнася до моето любимо, не мога да кажа. Толкова много си ги обичам всички. Като деца са ми. (смее се)


    Гримът, блоговете или отговорите на техни въпроси предизвиква най-много интерес сред последователите ти в Youtube?

    

Харесват им видеата с тема за грима или за косата и модата, но в крайна сметка предпочитат блогове, защото чрез тях опознаваш другия по-добре.


    Кой въпрос най-често ти задават твоите последователите?

    

Дали цвета на косата ми е естествен.. (Да, естествен е!)

    

Кой е любимият ти разкрасяващ продукт?

    

Само един? Не може едно момиче на красотата да има един единствен любим продукт.


    Какво те вдъхновява?

  

 Книгите и филмите! Колкото и странно да изглежда, вземам идеи от книгите, които чета. Например, мисля си как би се облякла някоя героиня, или пък се опитвам да напрява грим, който съм видяла в някой филм. Дори и в режисурата си, използвам елементи, които са ме вдъхновили от любимите ми филми.

    

Как избираш темата за следващото си видео? Помагат ли ти последователите ти?

    

Категории: гръцки блогъри на красотата Greek Beauty Bloggers Мария Самардзи youtube MyGreekBurlesque MyBurlesque
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus