Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мнимите осиновители на Мария може да бъдат освободени

20 Ноември 2013 / 15:11:04  GRReporter
1080 прочитания

Още днес или най-късно през следващите дни се очаква становището на съда в Лариса относно искането да бъдат освободени двамата роми от Фарсала, които се бяха представили пред полицейските власти като родители на малката Мария.

Адвокатите на Христос Салис и съпругата му Селини Сали или Елефтерия Димопулу, изразиха увереността си, че молбите на клиентите им да бъдат освободени от предварителния арест ще бъдат удовлетворени от правосъдието. Основният аргумент на защитниците е, че след откриването на биологичните родители на детето няма причина за удължаването на престоя им в ареста. Седмица след откриването на детето в дома им бе доказано, че биологичните родители на детето са българските граждани Сашка и Атанас Русеви от село Николаево.

В същото време съдът отмени разглеждането на иска на двойката да поемат отново попечителството на Мария. Адвокатите поискаха отсрочка до освобождаването на ромите. Припомняме, че мъжът се намира в затвора в Лариса, а жената – в женското крило на затвора в атинското предградие Коридалос.

Искът на ромите от Фарсала ще бъде разгледан в началото на януари 2014. 

Категории: Криминална хроника Мария мними родители роми Фарсала предварителен арест съдебно дело попечителство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus