Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Полицията разпространи снимките на похитителите на Мария

21 Октомври 2013 / 16:10:34  GRReporter
2291 прочитания

Гръцката полиция разпространи имената и снимките на двойката роми, които се бяха представили за родители на малката Мария.

Мнимият „баща” на Мария се казва Христос Сали, роден през 1974 в град Лариса.

У жената бяха намерени две лични карти с различни данни. Според едната тя се казва Елефтерия Димопулу, родена през 1973 в Трикала, а според другата – Селини Сали, родена през 1972 в Лариса.

Срещу двамата е образувано наказателно производство за отвличане на непълнолетно, ненавършило 14 години дете и вземане на фалшиви сертификати. По информация на Атинската информационна агенция АНА-МПА жената ще бъде отведена в затвора в Коридалос, а съпругът й - в затвора в Лариса.

Според източници в показанията си мъжът казал, че когато ромът от България и биологичната майка на детето отишли в дома му, за да оставят Мария той не се намирал там. Когато се върнал след 15 дни намерил момиченцето в дома си.

Христос Сали заявил, че не искал детето да остане при тях, предвид богатото си криминално досие. Съпругата му обаче настояла на задържат Мария, понеже "я заобичала".

Според съобщението на полицията оповестяването на данните им има за цел да предпази обществото, непълнолетните, уязвимите и слабите социални групи и да спомогне за преследването и наказанието на извършителите на похищения на непълнолетни.

Категории: Криминална хроника роми данни полиция Мария похищение
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus