Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Масирана полицейска акция за откриване на явки и съучастници на Никос Мазиотис

17 Юли 2014 / 10:07:37  GRReporter
1126 прочитания

След вчерашния зрелищен арест на издирвания терорист Никос Мазиотис в центъра на Атина, днес службата за борба с тероризма е започнала мащабна акция с цел да бъдат открити явки и жилища, използвани от укривалия се член на терористичната групировка „Революционна борба“.

Едновременно с това се издирват съучастници в обирите или нападенията, извършени от Мазиотис в последните две години, докато е бил в неизвестност. На мушката на службата за борба с тероризма е и приятелката на задържания Пола Рупа.

Още вчера са започнали обиски в кварталите Колонос, Патисия, Кипсели, Халандри, Маратонас и Граматико. Днес сутринта се извършва обиск и в апартамент в квартал Ексархия.

Според полицията, 42-годишният терорист е използвал фалшива лична карта на името на Михалис Михелакис, за да наеме едно или повече жилища, където най-вероятно е скрил оръжията си. Според източници, в раницата на Мазиотис са открити доста ключове.

С цел явките да бъдат открити бързо полицията е разпространила данните от фалшивата карта на терориста и търси помощ от гражданите, главно от собственици, които евентуално са му отдали под наем жилища или складове.

Същевременно с помощта на видео материала от камерите на метрото и електрическата железница полицаите се опитват да възстановят маршрута на 42-годишния терорист до метростанцията на Монастираки, където бе задържан.

От службата за борба с тероризма са разполагали с информация, че Мазиотис е в Атина и използва метрото и електрическата железница, и затова са сформирали малки групи полицаи, които го търсели във въпросните превозни средства.

Една от тези групи вчера го открила на метростанция Омония и го проследила. Когато Мазиотис влязъл в магазина за туристически стоки, служителите от отдела за борба с тероризма уведомили оперативния център на Гръцка полиция, откъдето получили инструкции и били изпратени моторизирани полицаи.

Междувременно от болница „Евангелизмос“, където вчера бе откаран раненият терорист, съобщиха, че Мазиотис е бил опериран успешно, и се е оказало, че раната му не е толкова сериозна, каквито информации първоначално се появиха.

От полицията пък разпространиха видео материал, заснет от охранителна камера, на който се вижда част от преследването на Мазиотис и размяната на изстрели между него и полицаите:

 

 

Категории: Никос Мазиотис терорист задържан полицейска акция явки съучастници
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus