Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Любовните пориви на Международния валутен фонд и не само

14 Декември 2010 / 16:12:45  GRReporter
2838 прочитания

 

Всяко зло за добро. Това би казала баба ми след като плъзнаха слуховете, че представителят на Международния валутен фонд за Европа и оглавяващ гръцката мисия в Атина Пол Томсън се влюбил до уши като ученик в млада чернокоса гъркиня. Финансовата криза доведе икономистът в средиземноморската страна, позната със слънцето, морето, маслините и жените си, които стават причина за войни и погроми. Кой не е чел Илиада?

Информацията не е потвърдена, но според публикации в местната преса обектът на желание на ръководителя на надзорната тройка в Гърция е тъмнокоса красавица, потомка на известна гръцка фамилия, която живее в богатия столичен квартал Екали. За личния живот на Пол Томсън се знае, че е от ирландски произход и е женен с две деца. Кръгове приближени до надзорната тройка твърдят, че цялата история е измислена, но в интернет портала thebest.gr се споменава за романтични разходки и вечери в извънградски таверни. Снимков материал до момента не е публикуван и все още нищо не е потвърдено или отречено официално. Ако трябва да се погледне обективно на тази вълнуваща история за любов, криза и Международен валутен фонд, вероятността тя да е вярна е доста малка поради една основна причина:

Задачата, с която се е нагърбил Пол Томсън да въведе ред в икономическия живот на Гърция, едва ли му остава време за любовни авантюри. От друга страна обаче, никога не се знае!

Слухът за евентуалната любовна афера на Пол Томсън разпали апетита ни за малко повече информация за личния живот на силните икономически фигури днес. Най-любопитна се оказва историята на сегашния шеф на Международния валутен фонд - фрaнцузина Доминик Строс-Кан, чието  име преди няколко години бе забъркано в секс скандал. През 2008 година тръгва разследване за тормоз, фаворизиране и злоупотреба с власт след твърденията на дългогодишния член на управителния съвет на МВФ Шакур Шаалан, че Доминик Строс-Кан е имал сексуален контакт със старшия икономист във финансовата институция от унгарски произход Пироска Наги. Жена му, известната френска журналистка Анн Сенклеар застава твърдо зад мъжа си и докато чака резултатите от разследването заявява, че една нощ на изневяра няма да провали брака им. На 25 октомври 2008 година Съветът на Международния валутен фонд издава констатациите от разследването, които очистват името на Строс-Кан, а Пироска Наги напуска институцията със солидно обезщетение. Той иска официално извинение от жена си и от обществеността за разигралата се драма и оценява залитването му с Наги като грешно решение.

През месец май 2010 година излиза книгата „Тайните на президентския претендент”, в която описва Доминик Строс-Кан като страстен прелъстител, чиято слабост към жените може да му коства амбицията да стане следващия френски президент. Авторът е анонимен служител на Международния валутен фонд с псевдоним Касандра. Вестник Таймс прави ревю на книгата и цитира части от нея: „След като определи жертвата си, той започва да я бомбардира с текстови съобщения, които обикновено започват с "Искам те!’”.

За неудържимия нагон на Строс-Кан разказва и журналистката Тристан Банон, според която е трябвало направо с ритници да се отърве от страстната прегръдка на господин МВФ. Вестник Етнос разказва нейната история, която се развива през 2002 година. Младата журналистка успяла да си уреди интервю с френския политик, което трябвало да се проведе в апартамент. Банон  разказва: „Искаше да му държа ръката, за да ми отговаря на въпросите. След малко ръката продължи към бедрото и нагоре… оказа се, че се борим и го ритнах, а той се опита да ми разкопчае дънките.” Явно интервюто не се случило, а според историята на Тристан Банон, след като си тръгнала от мястото на инцидента получила съобщение: „Да не би Ви да ви плаша?”

Доста по-симпатичен изглежда популярният икономист Нуриел Рубини, който независимо, че е известен с мрачните си прогнози за световната икономика, обича да се радва на живота с пълна сила. Рубини придоби широка световна известност, след като прогнозира през 2006 година световната криза. Професионално си е спечелил псевдонима Dr. Doom, но в личния живот е известен като party-boy икономист. Коректните му предвиждания и крахът на световната икономика през 2008 му вдигнаха акциите в хай-лайфа на международно ниво и той се превърна в светска личност, наред с познатите ни актьори, милионери и прочее. Интернет пространството се заля със снимки на Рубини, който е с минимум по една красавица под мишница и усмихнат до уши. Той нарича себе си грозен, но признава, че хората и най-вече жените са привлечени от неговия ум. Рубини е известен с пищните си партита в нюйоркския си лофт, на които присъстват от лидерите на най-големите инвестиционни фондове в света до красавици със световни титли или просто хубави момичета от фейсбук. 

 

Категории: Общество Пол Томсън МВФ Доминик Строс-Кан Нуриел Рубини любовни истории
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus