Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Кралски син стана съсед на Папандреу

17 Октомври 2013 / 18:10:16  GRReporter
2187 прочитания

Николаос - вторият по ред син на последния крал на Гърци Константинос и съпругата му Татяна решиха да оставят зад себе си Ню Йорк и Лондон и да се установят за постоянно в Атина. Според източници двамата пристигнали в Гърция още в началото на лятото и постепенно решили да преместят дома си в столицата.

Според гръцки медии Николаос от години искал да се премести в страната, която фамилията му е управлявала до 1974, но професионалните му задължения не му го позволявали. След сватбата на двойката на остров Спецес през 2010 обаче съпругата му Татяна също изразила желанието да заживеят в Гърция. Най-щастливи от избора им са родителите на Николаос – Константин и Анна – Мария, които също се преместиха местоживеенето си от Лондон в Порто Хели.  

Но това, което заинтригува повече гръцките медии бе мястото, където се настани младата двойка. Луксозният апартамент, който Николаос и Татяна наеха е построен върху парцела на някогашната вила „Галини” (спокойствие – б.а.) на Георгиос Папандреу, трикратен премиер на Гърция в периодите 1944 – 1945, 1963 и 1964 – 1965. Двойката нае апартамента от сестрата на доскорошния гръцки премиер Георгиос Папандреу – София.

Три поколения премиери на Гърция - Георгиос Папандреу със сина си Андреас и внука си Георгиос

Коментатори определят случая като ирония на историята, след като потомците на две фамилии – заклети противници ще живеят един до друг.

Според източници Николаос е бил информиран от самото начало за това кой ще бъде неговият съсед, но не е показал недоволство от този факт. Същото важи и за бившия премиер Георгиос Папандреу. Очевидци твърдят, че всеки път когато се срещат, двамата мъже се поздравяват. 

Категории: Николаос крал Георгиос Папандреу луксозен апартамент
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus