Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Коледа: споделете радостта... (почти) безплатно

16 Декември 2012 / 14:12:25  GRReporter
2289 прочитания

Създайте си тази година една различна Коледа- с фантазия и вдъхновение. Нуждаете се само от настроение и желание. Ето ви няколко идеи.

 Смейте се- заразително е 

Може да звучи просто, дори параноично в нашето време, но няма да загубите нищо. Смейте се и споделете щедро пожеланията си с приятели, познати, дори и с непознати. Е, ако ви гледат с любопитство и ви смятат за луди, не им се обиждайте... това е от времето.

Пейте коледни песни 

Онези, които имат детски спомени как пеят коледни песни от врата на врата, са късметлии. От друга страна, за онези, които никога не са го правили- не е късно. Запазете спомена от коледните песни, затананикайте си и бързо и ще заразите с  празничното настроение околните. Ако започнете да звъните по вратите на блока, в който живеете, пеейки, може да очаквате и съответните реакции.

Помогнете на другите

Всеки път, когато излизате, спомнете си и вземайте дребни пари с вас. Не е важна сумата, особено за някого, който се нуждае от нея. Ако имате настроение и финансова възможност, хубаво ще е да помогнете на онези, които не са такива късметлии. Не ги забравяйте и след празниците.

Цветове и светлини

Лампички, свещи, топки и украшения от всеки вид играят първостепенна роля през дните на коледните празници. Едно добро предложение е да ги направите сами, а да не ги купувате. Включете и семейството си в това занимание. Така празничното настроение ще зарази всички около вас.

Подарете играчки

Коледа е празникът на децата и дори само по тази причина си заслужава да подарите старите си играчки, или някои от които не се нуждаете на различни организации, болници, фондации, които работят с деца. Това можете да направите и с дрехите си, или с други предмети, които могат да зарадват някое дете.

Ръка за помощ

Освен предмети, можете разбира се да подарите и от времето и енергията си, подкрепяйки различни инициативи, които се организират през този период. Много благотворителни организации организират различни базари, които сигурно ще се нуждаят от помощ.

Организирайте базар

Алтернативно решение в духа на коледните базари е да организирате заедно сприятелите си и познатите си един такъв, подарявайки приходите на хора, които са в нужда не само през този сезон.

Гевречета

Защо да купувате коледни гевречета, ако можете сами да ги приготвите? Намерете рецепта, купете съставките (брашно, мая и всичко друго), поканете приятели и главно малки деца, и влезте в кухнята Оставете коледните аромати да завладеят кухнята ви, предложете почерпка на приятели, роднини и съседи, пуснете музика и се насладете на коледната атмосфера. И ако гевречетата не се получат- важно е старанието.

Духът на Коледа

Научете децата какво е истинското значение на Коледа. Покажете им какво означава радост, признателност и щедрост на душата, и може би догодина повече хора ще последват примера ви.

 

Категории: Коледа коледен дух подаръци гевречета коледни песни играчки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus