Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Кийт Ричардс на ваканция в Крит

15 Юли 2014 / 15:07:43  GRReporter
1240 прочитания

Както всяка година, така и през това лято гръцките острови привличат местни и световни знаменитости с красивите и чисти плажове, археологическите забележителности и здравословната средиземноморска кухня.
    Тази година за титлата “най-голяма звезда, посетила Гърция” фаворит е супер-динозавърът на рока Кийт Ричардс, който прекарва ваканцията си на остров Крит. За своята лятна почивка китаристът-легенда на Ролинг Стоунс е избрал изискания курорт Елунда. Според местното издание cteralive.gr Кийт Ричардс се хранил предимно с риба и морски дарове, предпочитал морски език, а от местните специалитети - яхния със скариди.
    Бившият гръцки крал Константин обикаля с яхтата си и многобройното си семейство из Йонийските острови. Според местното електронно издание zantepress24.gr царската особа и съпругата му се черкували в манастира в Строфадия, след което отпътували за съседния остров Кефалония, за да пият кафе в Аргостоли. Там си поговорили със жителите на най-пострадалото от февруарското земетресение село и отново се върнали на яхтата си. Константин, който е бивш олимпийски шампион по ветроходство не пропуска нито едно лято без да покаже красивата си яхта из гръцките морета.
 

   И лидерът на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА Алексис Ципрас е със семейството си на ваканция в непретенциозния кикладски остров Наксос, но според сайтът zougla.gr политикът днес ще се завърне в Атина, поради неотложни ангажименти. Семейството му ще остане в Наксос, а той ще се присъединява към тях през уикендите. Местното издание Naxos News съобщава, че семейство Ципрас е настанено във вила във ваканционното селище Муцуна, което е част от община Апиранто - родното място на евродепутата от СИРИЗА Манолис Глезос. И миналата година семейството прекарало там почивката си, поканено от семейни приятели.

 

Категории: Кийт Ричардс бившият крал Константин Алексис Ципрас Елунда Крит Наксос Закинтос Кефалония
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus