Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Катастрофира учебен самолет край Кипър

23 Октомври 2014 / 08:10:38  GRReporter
754 прочитания

    Малък учебен самолет на авиошколата в Пафос, остров Кипър изчезна от радарите в сряда вечерта. През нощта останките от машината бяха открити на около 40 морски мили от град Ларнака. на борда на самолета са пътували пилотът и още един пътник от гръцко-ливански произход. До момента и двамата се водят изчезнали, а спасителната операция започна отново в четвъртък сутринта. Останките от самолета са открити от кипърския кораб «Spirit of Piraeus», който веднага се е отзовал на сигнала за помощ.
    Самолетът е излетял от летището в Пафос с дестинация Бейрут. Когато е бил на височина 9000 фута и 45 мили навътре в морето е направил завой. Когато от Центъра за управление на полетите се свързали с пилота и го попитали дали има някакъв проблем, той отговорил, че има малък проблем, но се справя с него. Въпреки това малко след приключването на разговора, самолетът слязал под 6500 фута височина, след което изчезнал от радарите.
    Според кипърския вестник “Филелевтерос” районът, в който е паднал самолетът съвпада с южната линия на зоната, в която Турция извършва сеизмични проучвания. Изданието уточнява, че в момента на катастрофата турските кораби се намирали на доста голямо разстояние - почти 20 морски мили. В официалното съобщение на кипърското министерство на отбраната се казва, че в спасителната операция участват и авиационни сили на Израел.

 

Категории: учебен самолет катастрофа авиошколата в Пафос спасителна операция израелски авиационни сили
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus