Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Издирват албанци за кървавия обир в Парос

12 Август 2012 / 12:08:07  GRReporter
1244 прочитания

Гръцката полиция е близо до разкриването на кървавия обир на остров Парос, който според последните данни се приписва на албанци. Както бе установено, автомобилът, използван при обира в петък на клона на Алфа банк в гр. Науса, остров Парос, и при който бе убит 53-годишният Димитрис Михас, е същият, с който е бил извършен друг обир с трима ранени през ноември 2010, на паркинга пред магазин от веригата  Praktiker на булевард „Вулягменис” в Атина.

Тогава трима души бяха ранени по време на преследването на двамата албанци, извършили обира в 21:00 часа на 10 ноември 2010. Двамата албанци с откраднат автомобил отишли до магазина от веригата Praktiker, в квартал Елинико, и на паркинга пред магазина откраднали от клиент 800 евро, задигнали и автомобила му и изчезнали с двата автомобила. Според източници, целта на извършителите първоначално била друга. Били видяни обаче от моторизирани полицаи, които започнали да ги преследват. Единият успял да избяга, а другият с автомобила на клиента от Praktiker, навлязъл в насрещната лента за движение на булевард „Вулягменис”, където ударил два мотоциклета и един велосипед като ранил леко тримата водачи.

В крайна сметка полицаите го настигнали и заловили. Тогава бяха проведени мащабни действия за откриването на втория извършител с откраднатия автомобил, но без резултат.

В последните часове гръцката полиция установи, че автомобилът от обира в квартал „Елинико” преди две години, е същият, който са използвали престъпниците от остров Парос, убили и 53-годишния шофьор на такси Димитрис Михас. Въз основа на тези данни изглежда на полицаите е ясна самоличността на единия от извършителите на кървавия обир.

Гръцката полиция продължава да събира данни за действията на престъпниците на остров Парос.

 

 

Категории: Парос обир жертва Гръцка полиция разследване Димитрис Михас албанци
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus