Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гурме пътешествие в природно-историческия музей Гуландри

11 Декември 2009 / 09:12:52  GRReporter
1838 прочитания

Емануела Карастоянова

„Не си струва да молиш боговете за това, което можеш да постигнеш сам” е казал някога Епикур и може би е бил прав. Какво би казал днес той за един печен рак с ориз vermicelli с аромат на lemon grass?  Или пък за филе Limousin с картофи fondant и диви гъби? А за сирене Tallegio с chutney от червени плодове? Това е нещо, за което дори и древногръцките богове не са си мечтали, но днес със сигурност биха се помолили...
А за Вас е достатъчно просто да посетите ресторанта на природно-историческия музей Гуландри в северното атинско предградие Кифизия и да се отправите в едно истинско гурме- пътешествие. Повод за това можете да намерите винаги особено сега, по време на празниците. В компания на семейство или приятели, за закуска или за обяд, на чай или кафе или традиционно за вечеря.
Ако празниците за вас са време за размисъл можете да отидете там сами на чай със сладки в компанията на… книга. Защото в приятната атмосфера и уюта, които заведението предлага всеки ще открие свое кътче. Чудесна идея е да съчетаете полезното с приятното и да започнете почерпката си в ресторанта с разглеждане на колекциите на музея. Сами, със семейството или с приятели вие ще направите един истински пир за душата и тялото. Нещо, от което всеки има нужда, особено по време на празниците.
За менюто на ресторанта на музея Ammonites с много любов се грижи французинът Olivier Campanha, който неотдавна предложи новия Dining Out Concept- 6 нови ястия за всяка седмица към които се предлагат  4 специално избрани вина.  Вкусовете, които той предлага са както изтънчени (в  зависимост от предпочитанията на клиента ястията могат да съчетават  противоположности като солено и сладко, топло и студено в една богата и нестандартна гама от вкусове) така и по- прости и класически. Не ви остава нищо друго освен да се потопите в света на мечтите и да тръгнете на едно безкрайно гурме – пътешествие. Защото Ammonites е мястото, където красотата, фантазията и вдъхновението  се срещат с  вкуса, стила и финеса, а качеството на обслужване и уюта на  естествената среда Ви дават възможност за  приятни споделени мигове с приятели и семейство на фона на деликатна, не натрапваща се музика.
И помнете,че добрата храна е храна и за душата

Резервации на тел.: 210 80 15 112, 6944 79 29 59
Адрес: ул. Отонос 100

Категории: Гурме пътешествие ГуландриСредиземноморска диета
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus