Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Излитанията на самолетите от гръцките летища постепенно се нормализират

22 Август 2010 / 10:08:00  GRReporter
1439 прочитания

Технически проблем в системата за излитане на самолетите и повреда в мрежите за комуникация между летищата причиниха големи проблеми във въздушното движение над Гърция днес сутринта. Вследствие на техническата повреда, Центърът за контрол на полетите в Атина загуби точна представа за въздушното движение. Проблемът беше в електронните системи на всички кули за контрол на полетите, които са свързани с централната система в Атина. Проблемът беше установен в 9 сутринта и впоследствие бяха спрени излитанията на всички самолети от летищата в страната.

Поради тази причина Службата за гражданска авиация забрани на всички самолети да излитат от летищата в страната, докато кацанията се изпълняваха съвсем нормално. Комуникацията между летищата и самолетите се извършваше по резервните честоти. Техниците работиха под пара, за да оправят повредата, но дълго време не можеха да установят причината за проблема, нито да преценят мащаба на повредата или кога ще бъде отсранена. От сутринта десетки полети закъсняха да излетят, в много от тях пътниците седяха в продължение на няколко часа в самолетите, които бяха заели позиция за излитане и очакваха да им бъде дадено разрешение.

Около 10:30 ч. сутринта беше установено какъв е проблемът и лека-полека нормалното движение на самолетите беше възстановено.

 

Категории: Актуално самолети полети излитане летище Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus