Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Разходка с рейс из града

11 Август 2010 / 22:08:38  Емануела Карастоянова
1510 прочитания

През август улиците на Атина са рай за всеки шофьор. В почти празния град няма и следа от обичайния трафик, а колите се движат с южно спокойствие. Отдъхват си пешеходци, отдъхват си коли и шофьори. Отдъхва си и червеният двуетажен рейс City sightseeing Hop on – Hop off, за който през годината в Атина е доста по- тясно. Сега веселият рейс мери гордо улиците на столицата, а  стърчащите глави на любопитни туристи придават още по-авустовски привкус на града.

Рейсовете City sightseeing Hop on – Hop off са атракция в много столици на света. Не малко туристи по цял свят правят именно с тях първия си тур из града. Ефи, екскурзовод в един рейс от веригата в Атина разказва за това колко популярно средство  за опознаване на града са City sightseeing. „Туристите познават и обичат тези рейсове.  Това е един наистина добър и атрактивен начин да опознаеш града. Повечето от тях знаят за веригата от чужбина, други научават за нея тук... Идват много и различни туристи. И такива, които са в града за седмица, и такива, които са за ден, защото се връщат от остров например или просто минават транзит. Сега имахме повече французи, вчера преобладаваха пък италианците. Най-често возим млади семейства с деца или пенсионери. От време на време и студенти, но с тях нещата са по-трудни, важен им е  всеки цент...”

С 15 спирки City sightseeing Hop on – Hop off предлага богата програма.  Площад Синтагма,  Новият музей на Акропола, Акропола и Партенона, Статуята на Зевс, Националният парк, Музей Бенаки, стадион Панатинайкос, Националната библиотека, Националният археологически музей, площад Омония, площад Караискаки, Тисио, площад Кодзя.  Цената на билета за деца е 8 евро, а за възрастни 18 евро. Пътешествието трае час и половина, но всеки може да слезе на някоя от спирките за почивка или да разгледа даден обект. Включването към  следващ тур може да стане по-късно на същия или следващия ден. Билетът е валиден 24 часа.

 От втория етаж светът изглежда различно.  Дори и местен, седнал на седалка на червения рейс започва да се чувства турист....  Истински туристи пък с апарати и камери в ръка увековечават моменти и паметници на културата. С  аудио гайдове на 8 езици се запознават с града от високо.

След като турът достига своя край, млад журналист от Колумбия на име Andrew  разказва за  проблемите, които го преследват по време на престоя му  в Атина. Колумбийският турист и неговата приятелка не са успели да открият посолството на държавата си и във връзка с това имат куп  неуредици с документи.  Въпреки сериозния си проблем обаче,  Andrew с усмивка разкрива  причината, поради която  е дошъл на ваканция в Гърция. „Чух, че тук хората са приятелски настроени, а храната е вкусна и евтина. Рзбрахме, че времето е топло и има слънце.  А това е, което ние търсим. Затова дойдохме”- казва младото момче и сочи с ръка слънчевите лъчи, които  както винаги напичат безмилостно площад Синтагма през августовските дни.

 

Категории: City sightseeing Hop on Hop off рейс разходка Атина лято август Синтагма тур
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus