Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Гръцки танкер засече вероятни следи от изчезналия полет ΜΗ370

16 Март 2014 / 15:03:24  GRReporter
1132 прочитания

Гръцкият танкер ELKA Athina на компанията European Product Carriers, сред чиито собственици е и гръцкият магнат Карнезис е засякал останки, които може би принадлежат на изчезналия малайзийски Боинг. Корабът заедно с други плавателни съдове се движи в провлака Малака и е засякал сигнал на широчина 0551 възела северно и дължина 09657,5 възела източно.
    Според най-първоначални сведения става дума за съмнителни предмети, които приличат на плуващи куфари и могат да принадлежат на фаталния полет ΜΗ370. Танкерът е поел курс към мястото и се очаква да стигне дам до 3-4 часа, т.е. около 16,00 часа Централно Европейско време.
    Капитан на ELKA Athina е Димитрис Замбелис, а заместник-капитан Димитрис Караянис.

Боингът 777 на Малайзийските авиолинии, изпълняващ полет  ΜΗ370 до Пекин, изчезна от радарите в сутрешните часове на 8 март и вече 8 дни не могат да бъдат открити никакви следи от него, а световната авиация няма отговор за причините за изчезването му. Ако съмнителните предмети наистина се окажат куфари от самолета, това ще бъдат първите намерени следи, които ще могат да доведат и до разгадаването на причините за изчезването му.
    Очаквайте подробности.

 

Категории: полет MH370 изчезнал Боинг Малайзия международно издирване останки черна кутия ELKA Athina
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus