Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцки богини в календара на Pirelli 2011

04 Декември 2010 / 22:12:15  GRReporter
4593 прочитания

Гръцката митология вдъхнови световно известния дизайнер Карл Лагерфелд да даде един нов облик на познатия всяка година календар на Pirelli. Творецът стои зад концепцията за 2011 година, която представя красотата на женското тяло чрез символите на античните Гърция и Рим. Общо 21 модела пресъздават хедонистичната страна на живота в елегантни черно-бели фотографии. Образите излъчват величеството и дързостта на модерни олимпийски богове, а голите тела изглеждат сякаш са изваяни от ръката на Микеланджело.  Според Лагерфелд актрисите и моделите, превъплътени в герои от митологията представят една нова концепция за красивото, която до момента присъствала в календарите на Pirelli.

За разлика от всички други години, през 2011 ще се представи за пръв път мъжки модел. Божествено красивият младеж от Великобритания Джейк Дейвис заема своето място между най-красивите и добре платени женски модели в света, представени в календара. Актрисата Джулиан Мур е друга известност, която участва в проекта и придава вкус на реализъм на проекта между перфектно изваяните модели от модните подиуми.

На въпроса защо озаглавихте проекта „Митология”, Лагерфелд отговаря: „Защото това е любимият ми тип религия – за всеки случай по един бог.” Той се определя като политеист (от гръцки „прекланящ се пред много богове”) и не се отъждествява с модерните религии, които предлагат само един бог. „Предпочитам митологията, в която няма ад, няма грях (който е пречка пред щастието) и без прошка”, пояснява дизайнерът. Той разказва, че неговата любов към античните култури започва още в детството му, когато чете за пръв път омировата „Илиада” и я определя като източник на образование.

Фирменият подарък, издаването на който през годините се превърна в топ модно събитие, спечели популярността си както с прекрасните жени, които всяка година красят месеците на Pirelli, така и с уникалността си. Календарът не се продава и е в ограничен брой само за избрани. „Не можеш да си го купиш, което създава мистична аура”. Според Карл Лагерфелд чрез уникалността на годишния си календар, компанията за производство на автомобилни гуми е създала имидж, който е много напред за епохата си. Когато италианската Pirelli започва дейност, те произвеждат продукти за камиони и механици, но скоро след това превръщат производството си в произведение на изкуството.

Категории: Актуално календар Pirelli 2011 Карл Лагерфелд Джулиан Мур
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus