Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцката полиция охранява партито на Рибольовлеви на Скорпиос

04 Юни 2014 / 18:06:10  GRReporter
2010 прочитания

След  прекъсване от няколко десетилетия останалият в историята като остров на Аристотел Онасис – Скорпиос отново застава в центъра на международния интерес. От днес и до петък той ще се привлече десетки имена от световния хайлайф, които ще присъстват на дългоочакваното парти по случай рождения ден на новата му собственичка Екатерина Рибольовлева.

Същинското празненство ще се състои в сряда вечерта, а сред гостите се очаква да бъдат принцът на Монако Алберт, неговата племенница и дъщеря на сестра му Каролина – Шарлот Казираги и други световноизвестни личности.

Медийният интерес за възраждането на Скорпиос е огромен. Журналисти от Гърция, Франция и Италия са наели лодки, с които обикалят около острова. Според гръцка телевизия Бионсе вече е пристигнала и се е наставила в розовата вила и се очаква да изпее „Happy birthday” на Екатерина Рибольовлева.

Партито ще има благотворителен характер, тъй като на него ще бъдат събрани средства в подкрепа на местни благотворителни организации, както и за изграждането на инфраструктури на остров Левкада. Гръцки медии припомнят, че веднага след закупуването на острова семейството на руския милиардер Дмитрий Рибольовлев се срещна с представители на местната общност и направи няколко дарения, като например една нова и най-съвременно екипирана моторница за нуждите на бреговата охрана.

С цел да осигурят максимална сигурност на високопоставените си гости Рибольовлев се обърнаха към гръцката полиция. Хора от обкръжението на милиардера са поискали да имат на разположение поне един полицай в цивилно облекло 24 часа в денонощието. От бреговата охрана е била поискана една патрулираща моторница и водолази. Според местни източници още от 17 април бреговата охрана охранява региона около Скорпиос и провежда проверки на преминаващите наоколо яхти.

Освен това сътрудниците на Рибольовлев са отправили искане и към Службата за гражданска авиация за нейното съдействие във връзка с полетите на наетите от тях хеликоптери, които ще пренесат гостите, решили да пътуват до Скорпиос по този начин.

Освен гръцката полиция за сигурността на гостите ще се грижат и членове на личната охрана на Рибольовлеви. Около плажовете на острова са поставени шамандури, а охранителите следят стриктно кой се движи около острова.

На Скорпиос са инсталирани и камери, които следят движението във всички помещения. Членове на частната охрана на собствениците патрулират непрекъснато както с коли, така и с моторни лодки.

Според някои източници на Скорпиос са били доставени кислородни бутилки за подводно плуване. До момента не е ясно дали ще бъдат използвани от охраната или за провеждането на някакво забавление в морето.

В статия, поместена в сайта meganisinews.gr се посочва, че 12 товарни камиона са пренесли през изминалите 10 дни най-необходимите неща за провеждането на партито. Според същата публикация над 100 от гостите за честването на 25-ия рожден ден на Екатерина са си запазили стаи в хотелите в Левкада.

До момента в организацията на събитието участват над 200 работници, които имат за задача да подготвят терена.

За празничната нощ са предвидени три дансинга, единият от които се намира на плажа, на които са инсталирани озвучителни системи и светлинни ефекти. Първоначално било предвидено да има и заря, но организаторите се отказали, за да ограничат риска от пожар на зеления остров.

Шампанското, водката и узото се очаква да текат щедро в баровете. Хиляди цветя ще красят пътищата на Скорпиос, а на определени места са изложени антики като стари железопътни вагони, трактори и автомобили от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век.

Категории: Знаменистости Скорпиос Екатерина Рибольовлева рожден ден парти мерки за сигурност
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus