Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Горещ шоколад в Атина

20 Януари 2013 / 19:01:54  GRReporter
3988 прочитания

Времето  е идеално за една голяма чаша горещ ароматен шоколад, „приказна” атмосфера и отпускаща музика. Добрият шоколад обаче не е проста работа, затова сайтът click@Life ви предлага най-добрите шоколатерии на Атина

 

Соколата 56

Като старо френско бистро, специализирано е в шоколада, който се приготвя от автентичен шоколад Valrhona.  Разполага в менюто си освен със страхотния шоколад и с чай, кафе, домашни закуски и сладкиши, приготвени главно на основата на любимия ни шоколад.Мястото е мъничко и има само четири маси. Тук ще чуете спокойна отпускаща музика от класическа, етно до изящна гръцка музика. Информация: Ерму 56 (в безистена), тел. 210 2028201.

 

Dark side of chocolate


Мъничко магазинче в шоколадени оттенъци, с малко маси и забележителен собственик, който ще ви посрещне като у дома си. Опитайте някой от изключителните крем шоколади- напитка, която се приготвя  от смес от различни видове шоколад Valrhona,в съчетание с  кардамон, чили или всичко  друго, което можете да си представите. Опитайте и вкусните шоколадчета с различни вкусове (лимон, босилек, виолетки, розов пипер) и с различно съдържание на какао. Информация: Солонос 41, Атина, www.facebook.com/#!/pages/The-Dark-Side-Of-Chocolate/454338531274067?fref=ts .

 

Da Capo

All time classic! В центъра на Колонаки Da Capo  посреща безброй гости всеки ден. То е от старите известни места в Колонаки и до днес предлага един от най-добрите шоколади в града. Сами, правостоящи или с компания на една от масичките на тротоара, насладете се на прекрасния шоколад с вкусна бисквита. Прибавете за още по-голямо удоволствие и една лъжичка трюфел. Информация: Цакалоф 1, Колонаки, тел. 2103602497.

 

Petite Fleur


След едно посещение в кафетерията с атмосфера Petite Fleur ще сте сигурни, че Амели е посетила страната ни и е спряла в това прекрасно кафене, за да остави знака си. В едно прекрасно пространство, с внимание към детайлите, с аромат на Париж, масичките и столовете носят атмосферата на друга епоха, а музиката е главно джаз от 30те години. Насладете се на един горещ шоколад с невероятни вкусови съчетания  (обикновен, с розов пипер, с подправки), който пристига при вас в една огромна чаша. В Petite Fleur  в Халандри , което е малко по-голямо в сравнение с другото заведение на ул. Омиру, можете да седнете на една от малкото масички на площада и да си помечтаете, че се намирате в някоя от малките улички под църквата Sacré-Cœur в Париж. Информация: Омиру 44, Колонаки, тел. 210 3613169 / Площад Агиу Николау 2, Халандри, тел. 210 6814825, http://on.fb.me/101A6Jt .

 

Rezin

Това е една от историческите кафетерии-бар в Атина, известна от години с горещия си шоколад. Разположена в центъра на Ексархия, на ъгъла на улиците Дзавела и Емануил Бенаки, само на 100 метра от площада, тя предлага действително един от най-вкусните горещи шоколади в града. Горещ и гъст колкото трябва, прави се без захар. Сервира се винаги горещ -или студен ако така предпочитате- със сметана, сироп и трюфел на върха. Вкусът ви напомня на разтопен млечен шоколад, рецептата обаче си остава тайна. Информация: Емануил Бенаки 53& Тзавела, Ексархия, тел. 210 3846385.

 

Larret du temps


Или казано по друг начин „Спирането на времето”.  Това прекрасно кафене точно срещу хотел Caravel в Панграти действително е спряло времето в стара Виена. С атмосферата на старите виенски café, която се създава от дървените масички и столове и кожените канапета, не ти позволява да се върнеш към сивата атмосфера на мегаполиса. Опитайте изключителния шоколад Valrhona с пипер cayenne или с канела, в голяма чаша, на партера или на полуетажа, заедно с един горещ кроасан с масло. Информация: Василиа Александру 5-7, Панграти, тел. 210 7253200, www.meinlcafe.gr .

 

Clemente

В безистена Спиромилиу в  City Link,  точно зад търговския център  Attica,  Clemente e известна с италианските си удоволствия. Освен прекрасното еспресо, тук ще опитате изключителен шоколад с много аромати и вкусове. Усещането ще си остане незабравимо. Опитайте един горещ шоколад ciabatta. Информация: Вукурестиу 3. Център, тел.  210 3219340, www.citylink.gr/lifestyle/dining/clemente .

 

Ели ту Клу

Категории: горещ шоколад Атина шоколатерия кафетерия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus