Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Две международни награди за гръцките блюда и вина

13 Октомври 2012 / 13:10:40  GRReporter
1255 прочитания

Новото допълнено издание на книгата " The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe ", която  ще бъде публикувана от немското издателство TASCHEN, включва културата, историята, природните красоти, добрата кухня, шедьоврите на изкуството, архитектурата и стила. Книгата предлага 125 предложения за кратки, но незабравими пътешествия в цяла Европа - от големите градове до малко познати дестинации, от Париж до Перм, както и полезни предложения за повече от 500 ресторанта и 400 хотела, с повече от 800 снимки и карти. В нея е включен гръцкият ресторант МаниМани. Той е предложен от вестник "Ню Йорк Таймс" като място, което трябва да бъде посетено.

Признание получи и гръцкото вино. На международния винен конкурс «Mundus Vini 2012»  златен медал завоюва  Ianos Cabernet Sauvignon 2004 на Ангелос Рувалис. Червеното вино направи впечатление на специалистите, след като се оказа между златните медалисти измежду 6019 вина, които участваха в конкурса. 303 съдии направиха сляпа дегустация на вина от 46 различни страни, оцениха и наградиха най-добрите от тях според вида, аромата, вкуса и общото впечатление от виното. Ianos Cabernet Sauvignon, който е награден за типичните аромати на кабернето, с вкус на зелена и червена чушка, карамел, шоколад и мармалад от горски плодове, не е единственото вино на Ангелос Рувалис, което получава признание на един толкова значителен конкурс. Подобни награди в миналото спечелиха и Аспролити от 2012, Ризлинг Микрос Вориас от 2009 и др.

Категории: ресторант МаниМани вино каберне Ιanos Mundus Vini
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus