Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Двама гърци в новата Европейска комисия

10 Септември 2014 / 15:09:31  GRReporter
918 прочитания

Бившият гръцки военен министър Димитрис Аврамопулос е новият еврокомисар по миграцията и вътрешните работи. Позицията влиза за пръв път в състава на Европейската комисия, поради „катастрофалния поток на имигранти в южните страни на Европейския съюз от Близкия Изток и Северна Африка”, както бе посочил в интервю за белгийски медии още преди избирането си за председател Жан-Клод Юнкер.

Гръцкото правителство бе изразило желанието си постът да бъде зает от гръцкия еврокомисар веднага след европейските избори. По време на посещението си в Атина в началото на август председателят на Еврокомисията Юнкер не пожела да отговори директно дали това искане ще бъде удовлетворено, но допълни, че Гърция няма да остане разочарована.

Вторият грък в новата Европейска комисия е Маргаритис Схинас, който бе назначен за неин говорител. Той е бивш евродепутат и дългогодишен високопоставен служител на институцията.

Еврокомисарят от Кипър Христос Стилианидис пое досегашният пост на Кристалина Георгиева като отговорник по въпросите за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи.

Категории: Политика Европейска комисия комисар по имиграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос говорител Маргаритис Схинас
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus