Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Българите са доволни от изборната секция в центъра на Атина

25 Май 2014 / 17:05:31  GRReporter
1086 прочитания

Откритата и в резултат на натиска от страна на GRReporter избирателна секция в центъра на гръцката столица привлече голямото мнозинство от избирателите. Според наши източници докато през сградата на ул. Солонос 112 в близост до площад Омония желаещите да гласуват са образували голяма опашка, в двете секции, които бяха открити в сградата на посолството няма наплив на избиратели.  Те разказаха, че вотът там тече много спокойно, без изчакване и процедурата приключва в рамките на няколко минути.

Фактът, че основната група от избирателите са предпочели секцията в центъра се потвърждава и от това, че някои от тях се принудили да отидат в посолството, за да избегнат дългото чакане. Около обедните часове преценките са били дори, че потокът от желаещи да гласуват може и да спре са сметка на този в центъра.

„Не мога да преценя колко хора са гласували, но определено мога да кажа, че всички бяха доволни от откриването на избирателна секция в центъра, където е най-удобно за повечето българи в Атина”, каза пред GRReporter избирателка. По думите й на следващите избори ръководството на дипломатическата мисия би следвало да си помисли дали не е по-уместно да открие две секции в центъра и една в посолството.

Официална информация за избирателната активност в 11-те избирателни секции, които бяха открити на територията на Гърция все още няма. Според сайта на министерството на външните работи към 14:00 часа общият брой на гласувалите в чужбина българи е 4 160 души, като 793 от тях са гласували в Кипър. От посолството в Атина отказват информация и насочват за такава към министерството на външните работи. Но в сайта на ведомството продължава да няма никакви данни за избирателната активноств Гърция.

Според информация, която бе оповестена малко преди 21:00, общият брой на българите, които са гласували в Гърция е 1 538 души. 849 от тях са гласували в Атина.

И докато опашките за гласуване пред българското посолство са вече минало, пред дипломатическото представителство на Украйна, което също се намира в квартал Палео Психико, се бяха събрали стотици нейни граждани, за да гласуват за новия президент на разединената си страна.

Категории: Политика евроизбори избирателни секции посолство на България
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus