Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Белезници за цялото семейство

18 Август 2014 / 14:08:02  GRReporter
1098 прочитания

Когато по обяд на 15 август минувачи видяли пожара, възникнал близо до сметището на Астрос, община Кинурия, те не са и подозирали за трагедията, която щяла да бъде разкрита впоследствие.

Пожарникарите, пристигнали на мястото, открили на задната седалка на горящия автомобил овъгления труп на млад мъж. Тялото било разчленено. Няколко часа по-късно бащата на жертвата признал, че е убил собственото си дете.

Престъплението шокира малкото затворено общество в Астрос. Съседите на семейството споделят за честите кавги, които се чували между сина Янис Барлас и родителите му.

39-годишния мъж живеел в Атина и работел като доставчик на храна в ресторант. Кризата го принудила да се завърне в родния край, в дома на родителите си. Там обаче започнал непрекъснато да иска пари от тях, и това ставало повод за чести и яростни кавги, споделят съседи. Някои от тях твърдят, че на Великден синът вдигнал ръка и срещу майка си. „Това, разбира се, не оправдава жестокото му убийство“, признават обаче те пред вестник „Етнос“.

Веднага след като бил открит овъгленият труп, полицаи от участъка в Триполи започнали разследване за установяване на извършителите на престъплението. Всички улики водели към семейството на жертвата, затова извикали родителите му, за да дадат показания. По време на разпита 75-годишният Йоргос Барлас се пречупил. Направил пълни самопризнания и описал подробно събитията, като заявил, че е стигнал до престъплението поради семейни спорове.

По неговите думи, на 15 август, на обяд, в двора на родната къща бащата се скарал за пореден път с 39-годишния си син. След размяната на остри реплики, бащата извадил законно притежаваната от него ловна пушка и прострелял три пъти сина си, който паднал мъртъв.

Според полицията, след това бащата с помощта на 71-годишния си брат сложили трупа в колата, махнали намерата на автомобила и го откарали в пуста местност, където го подпалили, за да унищожат следите и уликите.

От там ги взел 53-годишния зет на жертвата, който закарал двамата братя у дома. Междувременно 67-годишната майка на убития и 70-годишната му леля се погрижили да почистят двора на къщата, за да не остават никакви следи от убийството.

Бащата е задържан и са му повдигнати обвинения за предумишлено убийство, предизвикване на пожар, лъжесвидетелстване и нарушаване на закона за оръжията. За съучастие в престъплението са арестувани 67-годишната майка на жертвата, 71-годишният брат на бащата на жертвата и 70-годишната му съпруга, както и 53-годишният съпруг на сестрата на жертвата.

По време на разследването е открито и иззето оръжието на престъплението, една гилза, дрехи, по които е имало следи от кръв, както и регистрационните номера на опожарения автомобил, заровени в градината на бащата. Задържаните са откарани пред следователя в Навплио.

 

 

Категории: семейни кавги убийство задържани полиция Аргос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus