Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Автобиографията на Яна Ангелопулу - бест селър в Амазон

19 Май 2013 / 12:05:29  GRReporter
1906 прочитания

Продажбите на автобиографията на Яна Ангелопулу „My Greek Drama” надминават всички очаквания в най-голямата електронна книжарница в света Амазон. Тя е на първо място с 93,5% в категорията Movers & Shakers, която включва книгите с най-голямо търсене, а в категорията на бест селърите „Жените в политиката” е на първо място. Заглавието е на осмо място в категорията «Hot new releases» и на осемнадесето - в общия списък на бест селърите, надминавайки Obama Care на Ник Тейт. Вече два дни книгата е между стоте най-продавани.

„ My Greek Drama” е на второ място в категорията на най-продаваните книги на тема политика, управление и политически науки след „Control” на Глен Бек, която е посветена на винаги горещата тема за притежанието на лично оръжие в САЩ.

Самата  Яна Ангелопулу казва, че книгата е „една история на живота и любовта, успеха и неуспеха, предателството и оправданието”. Ето няколко характерни откъса, публикувани във вестник „Прото тема”

За Костас Караманлис (бивш министър –председател 2004-2009)

Мисли доста време, преди да наведе глава към Янис (Янис Папуцанис, директор на вестник Елефтерос Типос) и удряйки го два пъти приятелски по крака- знак, че е готов да разкрие нещо едновременно лично и предварително решено, каза „най-щастливият момент за мене ще е когато си тръгна от тук”. Аз не се изненадах толкова много, може би само от това, че премиерът открито призна нещо подобно.

За Никос Христодулакис (бивш министър на икономиката и финансите 2001-2004)

Бяхме приятели с журналист, който е бил близо до Христодулакис, когато той е вдигнал телефона. И докато Симитис се усмихваше и ме уверяваше любезно, че ще получа това, което съм поискала, икономическият му съветник изразил открито отвращението си: „Тази богата мръсница идва тук и си играе игричките, като че ли ще спечелим олимпийските игри”.

За Дора Бакояни (бивш кмет на Атина 2003-2006)

Една личност, която не ме обичаше особено и не се стараеше да го крие, беше дъщерята на Константинос Мицотакис – Дора Бакояни. Чувала съм я с ушите си да ме определя като луда и безсрамна.

За Евангелос Венизелос (бивш министър на културата и спорта 2000-2004)

Венизелос искаше да чакаме до последния момент преди олимпиадата и тогава просто да мине един нов закон, които щеше да определи всичките промени и да предвижда наказания за нарушителите. Казах му на него и на премиера, че идеята е неприемлива. Той настояваше и с високомерния си и помпозен глас, без дори да ме погледне, каза на Симитис „Моят план е най-добър”.

 

снимка http://offsite.com.cy

Гърците могат отново да преживеят чудото на 2004 и заслужават много по-добра съдба, заяви Яна Ангелопулу, представяйки книгата си в залата на Катедралния храм „Света Троица” в Манхатън, Ню Йорк. Говорейки за съдържанието на книгата си "My Greek Drama", която скоро ще излезе  и на гръцки език, тя подчерта и личното си менени за организацията на олимпиадата от 2004, за наследството, което е оставила на страната, доказвайки за първи път че гърците не са „горките”. Отговаряйки на въпросите, Яна Ангелопулу заяви, че не олимпиадата е виновна за икономическата криза, а политиците и техните избори.

След изявата, организирана от Културната и образователна комисия на Гръцко-американската търговска камара, Ангелопулу заяви пред журналисти „Книгата исках да я напиша и я написах, за да за запозная света и особено Америка с една друга Гърция. Една Гърция, която може и е постигнала изключителни неща, която направи едно чудо – олимпийските игри, и която получи много уроци. Но щафетата премина у политиците,  а те я изпуснаха и така се промени животът на хората”. Ангелопулу отбеляза, че представя книгата си в различни американски градове „за да не се заяждат с гърците”. „Няма стереотип на мързелив грък” подчерта тя, добавяйки, че познава гърците, които могат да правят чудеса и затова е горда. „Говоря за страната ни, за всичко хубаво. Говоря на чужденците и им казвам- помогнете на Гърция, посетете Гърция, можете да помогнете на младите хора в Гърция, както правя аз с финансирането на проект за децата, има много други начини.Аз служа на страната си и съм горда. Винаги съм искала да помогна на страната си и винаги ще го правя” добави Ангелопулу.

На въпрос какъв отговор ще даде на онези, които твърдят, че е написала книгата си за да припомни присъствието си в новото политическо положение, Ангелопулу заяви, че много години е била в сянката на събитията и самата тя си го е избрала. А сега прави това за гърците, защото е жалко и несправедливо гърците заради политически грешки от десетилетия да преминават през тази криза, да губят къщите си, заплатите си, пенсиите си, автомобилите си, да променят живота на децата си. Гърците заслужават според нея много по-добра съдба.

На въпрос дали  „тайната рецепта” на 2004 може да се използва днес, за да излезе Гърция от кризата, Яна Ангелопулу подчерта „Трябва да има план. Тогава нямаше само олимпийски строежи и инфраструктура. Хората за първи път работеха като един екип”. И допълни : „Така този екип, Гърция, с дисциплина, без да иска нищо, направи чудото. Имахме само 165 000 доброволци и те се научиха да побеждават бюрокрацията, да решават проблемите. Ние сме единствената страна, която организира игрите за 4 години, а не за 7, без никакви проблеми. Това какво означава? Игрите ги организираха хората, не аз сама, не организационният комитет, не само правителството. Организираха ги гръцките хора. А аз не се нуждая от политически пост, за да правя неща за страната си”.

Категории: Яна Ангелопулу My Greek Drama автобиография представяне бест селър Олимпийски игри 2004
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus