Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Арестувани членове на „Конспирацията на огнените ядра”-зад саботажа срещу гръцката Кока-кола

29 Декември 2013 / 12:12:55  GRReporter
1318 прочитания

Арестувани членове на „Конспирацията на огнените ядра”са вдъхновители на атаката срещу гръцката Кока-кола, заявяват служители на гръцката полиция, участващи в разследването. Те свързват плана „Зелена Немезида” с така наречения план „Феникс”, който беше приложен в началото на юни с взривяването на автомобила на директорката на затвора в Коридалос Мария Стефи. Освен това, отговорността за саботажа на продуктите на Coca-Cola и Nestlé пое Неформалната анархистка федерация - FAI, подписала (заедно с „Конспирацията)” и поемането на отговорност за плана „Феникс”.

Отговорни служители на полицията посочват, че нареждането за осъществяване на плана „Зелена Немезида” е даден от затвора Коридалос, където са задържани членове на твърдото ядро ​​(в съответствие с казаното от полицията) на „Конспирацията на огнените ядра”. Същото беше отбелязано  и при случая на „Феникс”, когато беше разкрит фактът, че един от задържаните за опита за атентат срещу бившия директор на Антитерористичната служба  Димитрис Хорианопулос, 30- годишният С. М. се е срещнал в затвора Коридалос с арестувания за участие в „Конспирацията”  Христос Цакалос няколко дни преди изпращането на колета - бомба. Полицаите прибавят към  новия терористичен проект и публикуване на видео в интернет, както и създаването на нов сайт, които пропагандират действията на плана „Феникс” и „Конспирацията на огнените ядра”. Трябва да се отбележи, че коментарът в това видео е на Христос Цакалос!

Що се отнася конкретно до саботажа на безалкохолните напитки, в предупреждението, изпратено по пощата в понеделник до сайта zougla.gr и вестник Espresso (заедно с безалкохолна напитка, замърсена със солна киселина) се споменава, наред с другото: „Това действие бележи началото  на следващия съвместен проект на неформални групи и ядра на FAI”. Също така има поименна препратка към екотерористични организации като ELF (Earth Liberation Front)) и ALF (Animal Liberation Front), заявява се, че „FAI открива перспектива, канейки другарите си от ELF и ALF за едно общо международно отмъщение и атака срещу убийците на нашия живот”. Трябва да се отбележи , че през юни миналата година  задържаният за участие в „Конспирацията” и за двойния обир във Велвендо, Козани Янис Михайлидис, е публикувал писмо, в което се призовава за „саботаж технико-научната инфраструктура на цивилизацията”, изпращайки едновременно с това поздрави „на ядрата международните мрежи на ALF и ELF” и на FAI.

Във Великобритания

Подобен случай (саботаж на потребителски стоки) имаше през септември 2011 във Великобритания. Целта на атаката беше тогава фармацевтичната компания Reckitt Benckiser, когато неизвестни лица бяха замърсили опаковки от обезболяващото лекарство Nurofen с антидепресантите Seroquel XL.  Тогава компанията беше задължена да оттегли продуктите, както направи и Coca-Cola (която бутилира и продукта на Nestlé - Nestea). От вторник компанията обяви, че изтегля от рафтовете на магазините пластмасовите опаковки на CocaCola Light 500 ml и на Nestea от всички вкусове превантивно. Според най-новите информации, и вчера изтеглянето е било в сила, тъй като заради почивните дни по Коледа не е могло да бъде завършено.

 

Категории: саботаж Кока-кола Конспирация на огнените ядра екотерористични организации Зелена Немезида
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus