Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Терористична организация атакува гръцката Кока-кола

25 Декември 2013 / 14:12:51  GRReporter
1664 прочитания

За замърсяване на продукти на Кока-кола и Нестле със солна киселина предупреждава в изявление със заглавие „Зелена Немезида” организацията FAI/IRF- Неформалната анархистична конфедерация/Международен революционен фронт-ядра Никола и Алфредо.

Реакцията на Кока-кола беше светкавична, след потвърждението на полицията по-рано днес, че в продукта, изпратен с писмото до информационния сайт zougla.gr е имало определено количество солна киселина. Според заплахите киселина е сложена в около 100 пластмасови бутилки на фирмата, които се разпространяват в Солун и Атина. Компанията, според изявлението й, ще пристъпи към предпазно изтегляне на всички пластмасови опаковки от 500 мл на Coca-Cola light и Nestea (от всички видове).

Според изявлението, „компанията от първия момент е в тясно сътрудничество с компетентните органи за разрешаването на случая. С чувство за отговорност и с оглед  на  защитата на нашите потребители, ние пристъпваме към превантивно изтегляне на всички индивидуални пластмасови опаковки PET 500ml на Coca-Cola light и Nestea (всички вкусове)”.

Компанията информира клиентите си, че за повече информация могат да се обърнат  по телефона на номер 80011-2222 (безплатно), както и че за да осигури безопасността на потребителите ще пристъпи към всички необходими действия, осведомявайки своевременно  клиентите си.

Какво се казва в предупреждението

Организацията - Неформалната анархистична конфедерация/Международен революционен фронт-ядра Никола и Алфредо  предупреждава в изявлението си, че е замърсила със солна киселина продуктите като знак на солидарност с двама нейни членове, които са в затвора в Испания за поставяне на взрив. Действията са посветени на всички ядра на организацията по целия свят.

Успоредно с това, както стана известно, заедно със замърсената бутилка, до сайта zougla.gr в понеделник е изпратен бял плик, който съдържал и флашка с видео запис на предупреждението. В 6-страничното предупреждение се казва, между другото „ние 4 дни след изпращането на пликовете ще започнем да поставяме солна киселина. Действията ни ще продължат точно 10 дни. Изборът на празничния период не е случаен. Това са дни, когато печалбите на тези многонационални компании се умножават. Затова за 10 дни ще сложим общо 63 пластмасови бутилки Coca Cola light от 500ml и 42 пластмасови бутилки NESTEA от 500ml, всички вкусове. Действията ни ще бъдат осъществени в районите на Атина и Солун. Бутилките ще бъдат поставени във всички видове магазини, които продават конкретните продукти. Всички тези бутилки ще съдържат около 100 ml разтвор на солна киселина. Избрахме солна киселина , защото се уверихме, че не се отразява на цвета на COCA COLA и NESTEA , за разлика от други почистващи препарати като белина и други”.

Подчертава се, че  „нашата цел е пълно изтегляне на продуктите от компаниите за периода на нашите действия.  Ние призоваваме всички да се избягват напълно тези продукти, така че да не се създава риск за здравето им. Нашата цел е икономически саботаж, а не да тровим нищо неподозиращите хора”.

В изявлението се подчертава и че организацията е разгледала възможността да се поставят взривни устройства в складовете, където се съхраняват тези продукти, но това не би донесло желания резултат, затова са решили да пристъпят към неприлагани до момента на гръцка територия действия. Според изявлението, ще бъдат използвани всички видове и техники на саботаж в рамките на борбата за общо освобождение. Затова са пристъпили към конкретния саботаж, който ще има като резултат бойкотиране от страна на потребителите на съответните продукти.

Според съставителите на предупреждението целта не е да се навреди на потребителите на тези масови продукти, затова са изпратили предварително изявлението. После се  казва, че са изпратили по един плик  до zougla.gr и  до вестник Espresso, за да публикуват незабавно  видеото  и  текста на предупреждението без цензура. Ако те не го направят, ще са моероятна смърт на невинни хора, които ще станат жертва на задоволяването на интересите на многонационалните компании-гиганти, които са техни рекламодатели и спонсори. Подчертава се, видеото показва процеса на саботиране на продуктите, а абутилката се изпраща като потвърждение.

В понеделник вечерта съдържанието на плика е предадено на антитерористичните служби, за да бъде разследвано.

Полицията потвърждава наличието на солна киселина

Според изявлението на полицията, след предварителното разследване на двете бутилки с течност, изпратени до сайта и вестника, Антитерористичната служба е проучила съдържанието на флашките.

Полицията потвърди наличието на количество солна киселина след анализ от съответните служби. Успоредно с това е информирала компанията да пристъпи към необходимите превантивни действия, касаещи опаковките  на Coca-Cola Light от 500ml в пластмасова бутилка, както и Nestea Лимон, Nestea Праскова и Nestea Sugar Free  с вкус на лимон, всички те в пластмасови бутилки от 500ml.

Информирана е и Агенцията за контрол на храните.

 
 
Категории: Coca Cola Nestea саботаж солна киселина анархисти продукти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus