Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Арестуваха капитана на Europalink и неговия помощник

22 Септември 2014 / 07:09:40  GRReporter
991 прочитания

Гръцките власти задържаха капитана на корабокруширалия ферибот Europalink и неговия помощник, съобщиха от Оперативния център за морски операции към Министерството на търговския флот. Както ви съобщихме вчера, фериботът, плаващ под италиански флаг се удари в подводни скали край малкото островче Перистерес, североизточно от Корфу, в 2 часа в неделя през нощта. Корабът е изпълнявал редовен курс от гръцкото пристанище Патра, през Игуменица до италианския град Анкона.
    Причините за удара все още се разследват, но вследствие на инцидента корабът е получил две големи пробойни в дясната част на корпуса си и множество по-малки. Наложи се евакуация на пътниците и екипажа, която за щастие приключи без инциденти. В неделя вечерта приключи и изтеглянето на 366-те автомобили на борда на ферибота, сред които е имало и 17 ТИР-а. От пробойните плавателния съд получи наклон на едната си страна и при изтеглянето на автомобилите е бил заобиколен от двете страни с катери на бреговата охрана за по-голяма сигурност.
    Пътниците и екипажът са настанени в хотели на остров Корфу за сметка на компанията-собственик на кораба. В полунощ на неделя срещу понеделник друг ферибот на същата компания Cruise Europa е взел част от пътниците, за да ги превози до крайната им дестинация - италианския град Анкона. Пострадалият кораб ще остане в пристанището в Корфу докато не бъдат отстранени повредите и не получи разрешение от пристанищните власти, че може да отплава.
По-късно през деня капитанът и неговият помощник бяха разпитани от прокурор. Срещу тях са повдигнати обвинения по член 277 и 278 от Наказателния кодекс за предизвикване на сблъсък по невнимание, в следствие на който животът на пътниците е бил поставен в опасност.  След разпита и двамата задържани бяха освободени.

 Очаквайте подробности.

 

Категории: корабокруширал ферибот остров Перистерес Корфу Europalink брегова охрана пробойни подводни скали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus