Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

9+1 неща, които във фитнеса никога няма да ви кажат

09 Февруари 2013 / 14:02:31  GRReporter
1743 прочитания

Първите месеци на годината са най-доброто време да се запишете в някой фитнес. От една страна решението за промени през новата година, от друга- офертите на фитнес клубовете са достатъчни, за да убедят всеки, че е дошло време да се изпоти. Кои са тайните, които никога няма да ви кажат обаче във фитнеса?

1. Ще е истинско чудо ако устискате до април

Колкото и да сте се убеждавали, че тази година ще следвате цялата програма, която сте платили предварително, истината е, че вероятно ще сте напуснали още преди април. Това е повече от очакваното от фитнес клубовете, които ще имат повод да извадят нови оферти, което означава нови членове малко преди лятото.

 2. Чистотата е само наполовина

Около 80% от болестите се предават при пряк или косвен контакт. Дори и само тези цифри поставят фитнесите на първо място като съюзници на микробите. Изпотяване в затворено пространство,  тежести и уреди, които преминават от ръцете на  един трениращ към друг без никаква дезинфекция – това са идеални условия за предаването на вируси и микроби.

3. Ударихте ли се? Ох!

Макар че тренировките гарантират добро здраве, истината е, че фитнесите са места, където много лесно някой може да се контузи. От едно просто разтежение на мускулите до схващания за по-невнимателните, които се пресилват в опитите си да бягат по пътечката –фитнесите трябва да са подготвени, но за съжаление повечето не разполагат с квалифициран персонал и продължават с надеждата, че няма да се случи нищо.

 4. Треньорите ни са добри, но....

Искали ли сте от фитнес клуба официалните документи, които удостоверяват, че треньорите ви са наистина квалифицирани да ви тренират? Отговорът по-скоро е не. На това се надяват и големите клубове, които наемат хора без съответната квалификация.

5. Искате да спрете? Никога.

Ако мислите, че фитнесът ще ви остави да напуснете тренировката- лъжете се. Естествено, не телесното ви здраве ги интересува, а парите, които плаща всеки член. Затова ще направят всичко, за да ви засипят с нови оферти и подаръци, на които трудно ще устоите. Преди да се запишете попитайте за политиката на клуба при напускане на членове.

6. Според договора

Тъй като разликата е в детайлите, преди да подпишете договора, прочетете добре условията му. Обикновено с дребните букви са описани подробности , които не сте си и представяли. Обърнете внимание на правилата за парични глоби в случай на закъснение на плащането.

7. Уредите ни са ... отлични

Повечето фитнес клубове  рекламират най-добрите уреди по последни технологии, които могат да ви направят мускулести и здрави за кратко време. На теория това е хубаво, но проверете дали е вярно. Точно защото във фитнесите ходят много хора, които използват едни и същи уреди, те лесно се повреждат и не ги заместват. Като резултат много по-голяма е опасността  да се контузите. Уверете се, че са здрави преди да ги използвате и поискайте квалифициран треньор, който да ви покаже как трябва да функционира всеки от тях.

8. Всичко може да бъде договорено

Ако търсите да откриете фитнес, който да ви хареса, добре е да направите едно проучване на пазара в началото. Посетете различни клубове, уверете се, че  офертите им си заслужават. Направете списък с предимствата и недостатъците на всеки и говорете с управителя за „нещо повече”, което могат да ви предложат.

9. Внимавайте за личните си вещи

Може да виждате надписите на гардероба и на други места, че трябва да внимавате за вещите си, но никога няма да видите продължението, в което се казва, че клубът не носи никаква отговорност в случай на кражба. И това вероятно в написано с дребните букви в договора, който не сте прочели.

10. Съдебните дела, които ще загубите…

Фитнес клубовете, и особено големите, които са част от вериги са защитени юридически. Това са мултинационални компании, които не подаряват нищо на никого. Следователно, почти невъзможно е да спечелите каквото и да било ако ги съдите, дори и в случай, че сте абсолютно прави.

 

Категории: фитнес упражения контузии договори треньори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus