Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

29-годишна румънка открадна сърцето на Михалис Ляпис

20 Януари 2014 / 17:01:03  GRReporter
956 прочитания

След коледната ваканция в Малайзия, която не отложи въпреки процеса срещу него, бившият министър Михалис Ляпис продължава почивката си, но този път на далеч по-студен климат. Според публикации в гръцкия печат сега той се намира в Букурещ, където е отседнал в не по-малко луксозен хотел.

Както GRReporter информира читателите си, преди седмица Ляпис премина гръцко-българската граница с личния си автомобил. Тогавашните предположения, че той е пътувал за Румъния бяха потвърдени. Според статия във вестник Етнос, източници на медията са видели бившия министър в пет-звездния хотел JW Marriott в центъра на Букурещ. В статията се посочва, че конкретният хотел е мястото, където отсядат държавни лидери и членове на кралски фамилии, когато посещават румънската столица.

По-конкретно, миналата сряда гръцки бизнесмен видял Михалис Ляпис да вечеря в ресторанта на казиното на луксозния хотел в компанията на 5-6 души. Някои от сътрапезниците на бившия министър били гърци, а сред тях се намирала и една красива млада румънка, с която Ляпис прекарал почивката си в Куала Лумпур.

В статията се посочва, че това не е първото пътуване на Ляпис в Румъния. През последните години той посещавал често Букурещ, факт, който се потвърждава от гръцки бизнесмени. Те разказват, че са го виждали заедно с младата жена в някои от най-известните заведения в града.

Според вестник Параполитика тя е едва на 29 години и е дъщеря на дългогодишен посланик на Румъния в Атина. 63-годишният Ляпис се влюбил в нея след развода със съпругата си. Той бил засичан в компанията на младата румънка много често, затова много от запознатите с връзката им започнали да предполагат, че тя може да е стигнала и до брак.

Според публикации в гръцката преса бащата на любимата на Ляпис не гледал с добро око на тяхната връзка. Заслужава да се отбележи, че той е по-малък на възраст от потенциалния си зет. Фамилия Караманлис, към която Ляпис принадлежи (майка му е била сестра на бившия премиер и по-късно президент на Гърция Константинос Караманлис – б.а.) също не била позитивно настроена към подобна развръзка.

Това далеч не е първият път, когато бившият министър се представя като Дон Жуан. През 2008 телевизионните камери го „заловиха” да изпраща пламенни погледи към една от членовете на комисия на ЮНЕСКО по време на посещение в музея на Акропола. Моментът бе открит от сатирично предаване и представен подобаващо.

Връзките му с Румъния започнали в края на 2008, малко преди края на мандата му в министерството на културата и окончателното му отлъчване от правителството през януари 2009. Тогава той посетил Букурещ, за да открие в Националния музей на изкуството изложба с впечатлителното заглавие „От въплъщението на Логоса към обожествяването на човека”. След събитието започнал да посещава румънската столица много често, като оставял впечатлението, че се занимава с покупко-продажби на недвижимо имущество. Там той живеел в един от най-богатите квартали в Букурещ, който се намира до парка и езерото Херастрау.

Гръцките медии често го наричат с френския еквивалент на името му – Мишел, поради факта, че е прекарал част от младостта си в Париж заедно с вуйчо си Константинос Караманлис по време на политическото му изгнание там. Известен е също и с предпочитанията си към скъпите и луксозни пътувания, ресторанти и къщи и с това си е спечелил прозвището „аристократ”. 

Категории: Михалис Ляпис Букурещ румънски посланик любовна връзка брак
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus