Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

13 надзиратели на съд за убийство на рецидивист в затвора

22 Октомври 2014 / 17:10:43  GRReporter
1100 прочитания

Пред съд със смесен състав ще се изправят 13 надзиратели от затвора в Нигрита, които са обвиняеми по случая с убийството на рецидивиста от албански произход Илиа Карели през април тази година.

42-годишният Карели бе преместен в Нигрита, след като уби надзирателя Георгиос Циронис в затвора в Агринио седмица по-рано. Два дни по-късно рецидивистът беше вече мъртъв, а снимки от записа на камерите в затвора не оставиха никакви съмнения за това кой е извършил убийството.

От тях става ясно, че Карели е бил пребит до смърт от надзирателите. Първоначално обвиняеми бяха 15 служители на затвора, но по време на разследването за възникнали обвинения срещу 13 от тях. Те ще бъдат съдени за изключително тежки изтезания, вследствие на които е настъпила смъртта на жертвата.  

Заедно със служители на подсъдимата скамейка ще седне и бившият директор на затвора, срещу когото са повдигнати обвинения за укриване на престъпници.

Шестима от надзирателите бяха задържани в предварителния арест още след провеждането на първия разпит във връзка с убийството. Съдебният съвет в Серес отхвърли искането им да бъдат освободени до провеждането на процеса. 

Категории: Криминална хроника убийство затвор рецидивист Илиа Карели съдебен процес надзиратели
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus