Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцкият Гуантанамо

10 Април 2014 / 10:04:52  GRReporter
2317 прочитания

Гръцкият вестник „То Вима” публикува снимки от видео камерите на затвора в Нигрита, разкриващи ужасяващи подробности от инцидента, при който 42-годишният албанец рецидивист Илиа Карели бе пребит до смърт от надзиратели.

На седемте шокиращи снимки се вижда как 42-годишният албанец, убил няколко дни преди това надзирателя Йоргос Циронис, първо е обграден от надзиратели, които според свидетелски показания го посрещнали „много враждебно”.

Сред тях се вижда и директорът на затвора в Нигрита. В 3.45 ч. на 27 март надзирателите изблъскват Карели в приемната, а след 2 часа и 45 минути го изкарват от там почти гол и целия в рани, и го влачат до килията, където малко по-късно издъхва.

От кадрите, заснети от видео камерите, се вижда, че 42-годишният рецидивист е бил в сравнително добро състояние при пристигането му в Нигрита, като си личи само един хематом на лявото му око. На следващите снимки вече се вижда как не може да стои на краката си, и го влачат към килията, където умира.

Именно тези кадри са подтикнали служителите от „Вътрешни разследвания” на Гръцка полиция да започнат разследване срещу извършителите на побоя в затвора на Нигрита.

Трябва да се отбележи, че обвиняеми за побоя на Карели са 15 служители на затвора, от които осем вече са дали обяснения в своя защита, а шестима са задържани в предварителния арест. В следващите часове се очаква защитата на останалите седем, сред които и е директорът на затвора.

 

 

Категории: Илиа Карели албанец рецидивист надзиратели затвор Нигрита
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus