Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Зетят на Клинтън загуби пари на Ротшилд в Гърция

24 Март 2015 / 15:03:02  GRReporter
976 прочитания

Както GRReporter информира читателите си преди известно време зетят на бившия американски президент Бил Клинтън, Марк Мезвински е загубил огромни суми в гръцки ценни книжа. Заедно с него големи суми са загубили и инвеститорите, поверили парите си на управлявания от Мезвински hedge fund Eaglevale Partners.

Според нов репортаж на американското издание The New York Times, след изборната победа на СИРИЗА в Гърция на 25 януари тази година, зетят на Бил и Хилари Клинтън изпратил писмо до клиентите на hedge fund-а. С него Мезвински ги уведомил, че е сгрешил в преценките си и погрешно е заложил на възстановяването на гръцката икономика.

Сред клиентите на Eaglevale Partners са били както членове на известната фамилия Ротшилд, както и инвестиционната банка Goldman Sachs, в която Мезвински работил в продължение на осем години преди да се премести във фонд за дялово инвестиране.

Според данните, които представя американското издание загубите на Eaglevale Partners през 2014 са достигнали 3,6 на сто. В резултат на това фондът ограничил участието си в пазара на гръцки ценни книжа. Някои от инвеститорите дори изтеглили напълно парите си от hedge fund-а на Мезвински, който междувременно започнал да залага предимно на американската валута с очакването, че стойността на долара ще надхвърли тази на ред чуждестранни валути. 

Категории: Политика Бил Клинтън зет Марк Мезвински инвеститори фонд за дялово инвестиране hedge fund Ротшилд възстановяване на гръцката икономика загуби
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus