Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Здраво приятелство свързва Гърция и Русия

15 Януари 2016 / 16:01:10  GRReporter
645 прочитания

По време на срещата си със своя руски колега Владимир Путин в резиденцията в Ново-Огарьово, край Москва, гръцкият президент Прокопис Павлопулос подчерта определящата роля на Русия в преодоляването на големите предизвикателства, пред които е изправен днес целият свят.

«Тези предизвикателства са свързани не само с икономиката, но и с хората, и със самото понятие демокрация», посочи гръцкият президент и добави, че «каквито и спорове да има между Русия и Европейския съюз, те ще бъдат решени възможно най-скоро на базата на институционалните процедури». Прокопис Павлопулос подчерта също така, че с неговото посещение в Москва се открива годината, посветена на гръцко-руските отношения „Гърция-Русия 2016”, и покани Владимир Путин да посети Гърция през тази година.

Руският президент на свой ред изрази радостта си от посещението на гръцкия си колега в Москва. Владимир Путин посочи, че в рамките на годината „Гърция-Русия 2016” в двете страни ще се проведат 37 събития и прояви. Руският президент подчерта, че Гърция е приятелска страна, с която Русия има много здрави исторически връзки.

В отговор гръцкият президент отбеляза, че проявите, посветени на годината „Гърция-Русия 2016” могат и трябва да направят още по-тесни връзките между двете страни и отношенията между двата народа. В заключение Прокопис Павлопулос изрази надежда войната в Сирия да бъде прекратена, да се установи мирът и населението да бъде защитено от терористичните атаки на Ислямска държава, която извършва престъпления срещу човечеството.

 

 

 

 

Категории: гръцкият президент Прокопис Павлопулос Владимир Путин среща
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus