Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Задържан е българин за трафик на бежанци

09 Ноември 2015 / 16:11:21  GRReporter
733 прочитания

Седем трафиканти на бежанци, единият от които български гражданин бяха заловени в неделя в региона на село Лавара в област Еврос в резултат на обща акция на подразделенията на Гранична полиция в Дидимотихо и Суфли, полицейския участък и отдел Сигурност в Дидимотихо и полицейското управление в Орестиада.

По-конкретно сред трафикантите са трима сирийски граждани на 27, 25 и 25-годишна възраст, трима гръцки граждани – двама мъже на 53 и 48 години и жена на 44 години и 34-годишният българин.

По време на операцията полицаите заловили българския гражданин в момента, в който транспортирал незаконно с микробус 47 нелегални имигранти. В същото време тримата гръцки граждани пътували в лек автомобил на малко разстояние преди микробуса с цел да намалят вероятността от проверка на микробуса при вероятна полицейска проверка.

След това властите заловили и тримата сирийци, които малко по-рано пренесли 47-та незаконни имигранти  с пластмасови лодки от Турция до Гърция по река Марица.

Полицейските власти конфискуваха микробуса и лекия автомобил, парични суми в размер на 260 евро и 515 турски лири, както и четири мобилни телефони.

В съобщението на полицията се посочва, че 53-годишният грък е бил залавян и в миналото по обвинения за участие в трафик с бежанци.

Задържаните трафиканти са дали показания пред прокурора в Орестиада, а предварителното следствие се провежда от отдел Гранична полиция в Дидимотихо.

Категории: Криминална хроника трафик на бежанци заловен български гражданин област Еврос река Марица
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus