Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Взрив в сградата на Съюза на гръцките индустриалци

24 Ноември 2015 / 08:11:17  GRReporter
739 прочитания

Взрив избухна в сградата на Съюза на гръцките индустриалци на улица “Ксенофондос” 5, в непосредствена близост до площад Синтагма. Бомбата избухна в 3,35 часа във вторник сутринта и причини сериозни материални щети както на сградата на Съюза, така и на околните постройки. Сериозно е пострадал съседният хотел "Амалия", както и сградата на посолството на Кипър. Взривът е бил чут в много атински квартали, при избухването му се е образувал кратер в земята.
 

   40 минути преди да избухне бомбата, анонимно лице позвънило в редакциите на вестник “Вима” и на известния със симпатиите си към СИРИЗА “Вестник на редакторите” и предупредило за взрива.
 

   Полицията е отцепила улица “Ксенофондос’” и площад “Синтагма”, затворени са и булевардите “Амалияс” и “Филелинон”. Затворена е и трамвайната спирка на площад "Синтагма". На мястото се намират сили на противопожарната охрана и отряд сапьори, тъй като за известен период от време имало опасения и за втора поставена бомба.

До момента нито една терористична организация не е поела отговорност за атентата. Това е вторият атентат срещу Съюза на гръцките индустриалци, първият бе през 2010. Тогава отговорността за нападението пое организацията "Нулева толерантност".

Според официалното съобщение на гръцката полиция, което бе издадено часове след взрива, „неизвестен извършител-и са поставили от външната страна на централния вход на сградата на Съюза на индустриалците черна раница, в която се намирал саморъчно направен взривен механизъм с неустановен до момента състав, който избухнал”.

В съобщението се посочва, че взривът причинил щети на сградата на съюза, на намиращата се отсреща бензиностанция и на паркирани автомобили. Счупени са прозорци на сградата на посолството на Кипър и намиращ се в близост хотел. Предварителното разследване се провежда от Службата за борба с тероризма на гръцката полиция.

    Очаквайте подробности

Категории: Съюз на гръцките индустриалци взривена бомба гръцката полиция Вестник на редакторите
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus