Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Взрив в дома на министър от СИРИЗА

30 Януари 2016 / 12:01:47  GRReporter
947 прочитания

Вчера вечерта в дома на държавния министър Алекос Фламбурарис в Ексархия избухна взрив. Министърът е бил вкъщи, но според информациите не е бил застрашен и е добре.

Неизвестен брой хора са хвърлили два коктейла Молотов към жилището на улица Вулгароктону. В резултат на това два автомобила са се запалили.

Според източници от полицията, през последните 24 часа се е наблюдавала повишена активност в средите на анархистите.

 Това е втората атака срещу жилището на Фламбурарис от страна на анархистите. През ноември неизвестни лица заляха входната врата със запалителна течност и я запалиха.

При сегашното нападение са причинени материални щети, но за щастие не е имало смъртоносна заплаха. 

В изявление на СИРИЗА по повод на нападението се говори за опасна атака и се подчертава, че подобни действия не могат да подкопаят демокрацията.

„Наричащите себе си „революционери” трябва да знаят, че СИРИЗА не може да бъде тероризирана и че правителството ще продължи борбата си срещу корупцията и подземния свят”, се казва в изявлението.

От своя страна, правителственият говорител Олга Геровасили осъди категорично нападението и заяви, че законно избраното правителство не може да бъде сплашено и няма да отстъпи.

„Извършителите на подобни „спонтанни” и „революционни” действия, както и всички онези, които през последните седмици се опитват по всякакъв начин да отровят политическия климат, нека знаят, че плановете им са неуспешни”, отбеляза тя.

 

Категории: взрив анархости Алекос Фламбурарис държавен министър
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus