Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Вълна анулирания на полети до и от Гърция

01 Юли 2015 / 10:07:26  GRReporter
1489 прочитания

Тревога е обхванала от вчера туристическите бюра заради решението на Международната асоциация за въздушен транспорт ΙΑΤΑ да поиска от гръцките бюра, поради ситуацията в страната, да отчитат продажбите на самолетни билети всяка седмица, а не на 15 дни, както беше досега.

Собствениците на туристически бюра са започнали веднага да се свързват със свои сътрудници, за да съберат съответната сума до 16 юли, когато влиза в сила новия режим на плащане, да я внесат в ΙΑΤΑ и да не бъде застрашена акредитацията им в Международната Асоциация. Според данни на Съюза на гръцките туристически и пътнически бюра, има анулирани пътувания на гърци в чужбина, които са били резервирани онлайн. Освен това има много отложени организирани пътувания извън Гърция (на адвокати, държавни служители и др.), което се свързва с провеждането на референдума в неделя.

В последните дни стигнаха до точка нула вече и без това ограничените резервации на гърци вътре в страната.

Освен това според източници, проблеми с тегленето на пари от банкомати в чужбина с цел зареждане с гориво са имали шофьори на автобуси, които са изпълнявали тези дни маршрути в съседни на Гърция страни. В резултат на това те се принудили да се обърнат за помощ към пътниците, за да бъде събрана необходимата сума, да се закупи гориво и да се върнат в Гърция.

 

 

Категории: туристически бюра Международна асоциация за въздушен транспорт ΙΑΤΑ анулирани полети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus