Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Варуфакис отново впечатли със стила си

12 Февруари 2015 / 16:02:06  GRReporter
2113 прочитания

Янис Варуфакис слезе от колата пред седалището на Европейската комисия в Брюксел и светкавиците започнаха да святкат. Дискусията на заседанието на финансовите министри на страните – членки на Еврозоната може и да не дадоха никакъв резултат, но външността на  гръцкия им колега стана отново обект на позитивни и негативни коментари, пише гръцкото електронно издание skai.gr.

Варуфакис се появи на пилотното си участие в Eurogroup облечен в черен костюм, който за пореден път комбинира със синя риза с бели мотиви. Както винаги тя бе разкопчана и за пореден път се намираше над, а не в панталона му и, разбира се, беше повече от набръчкана.

Това, което предизвика интереса на медиите този път бе, че винаги нестандартният – поне относно стила си – Варуфакис вместо с вратовръзка, както е прието на подобни срещи, бе окичил шията си с един кашмирен шал на модната къща Burberry.

Веднага след появата му пред камерите клавиатурите на кореспондентите на медии от цял свят започнаха да щракат със светкавична скорост.

Във всеки случай снимките от срещата показват, че силните играчи в Eurogroup – председателят Йерун Дайселблум и германският финансов министър Волфганг Шойбле не се зарадваха особено при вида на гръцкия министър. За разлика от тях директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард изглеждаше от доста до много очарована от него.

Този откровено свободен стил провокира два въпроса у автора на публикацията, а и сред потребителите на социалните мрежи. Първо, дали шалът е бил оригинален или реплика? Ако отговорът е , че шалът е оригинален, тогава възниква вторият въпрос. А той е как „скромният начин на живот”, към който Варуфакис призова гърците се „връзва” с шала на стойност 395, пък дори и 197,5 евро, ако е купен по време на течащите в момента сезонни намаления?

До момента няма информация дали вчерашното облекло на гръцкия финансов министър е било внимателно подбрано или просто е бил принуден да се облече така заради някакъв инцидент.

По този начин съпругата му Данаи Страту обясни появата му с огромно кожено яке на срещата с британския финансов министър Джордж Озбърн, което британският всекидневник Гардиан определи като „гангстерско”. Ден след като всички международни медии публикуваха снимки на облечения с костюм Озбърн и усмихващия се до него Варуфакис, облечен в синя риза и яке, съпругата му написа в Туитър, че е бил принуден да се облече така, защото загубил куфара си на летището.

„От някого, който знае: Отговорът е прост. Той загуби куфара си на път за летището. Янис не носи вратовръзки, но винаги е стилен. Този път обаче стилът му е малко странен, защото е облечен с яке, взето на заем, а ризата му е купена в последния момент”, бе нейният коментар.

Категории: Политика Eurogroup заседание Янис Варуфакис стил облекло Йерун Дайселблум Кристин Лагард
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus