Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

В килията на детеубийците и под денонощно наблюдение е бащата на Ани

07 Май 2015 / 07:05:28  GRReporter
2676 прочитания

В 18 часа и 10 минути в сряда полицейският конвой пристигна пред входа на затвора на остров Корфу и от един от автомобилите слезе 27-годишният баща на убитата Ани Борисова, заобиколен от полицаи и със черна качулка на главата. Конвоят потегли в сряда сутринта от Атина и при драконовски мерки за сигурност се натовари на ферибот на пристанището в Игуменица.
    Българинът детеубиец бе настанен в изолираната килия, построена специално за Манолис Дурис и останала в затворническия фолклор именно като килията на Манолис Дурис. Там бащата на Ани ще бъде с 24-часова охрана и под денонощното наблюдение на охранителни камери. Той няма да има никакви контакти с останалите затворници в сградата и ще бъде извеждан на разходка в двора й в часовете, когато другите затворници са по килиите си.
    Манолис Дурис бе осъден за сексуално малтретиране и убийството на 6-годишния си син, който бе намерен мъртъв на 31 декември 1993. Съдебните власти решиха да го изпратят в същия затвор в Корфу, но по време на трансфера му до острова беше пребит от други затворници-рецидивисти, водени от неписания закон, че “в затворите няма място за детеубийци”.
    Малтретирането на Манолис Дурис продължава и зад решетките по особено жесток начин, а властите са принудени да го местят в различни затвори. За 2 години Дурис сменя 4 пъти затворите. На 24 февруари 1996 Манолис Дурис е намерен мъртъв в килията си в затвора в Триполи, обесил се сам на кабела на телевизора си.

Затворът на остров Корфу е известен със строгия си режим.Построен е по време на британското управление на острова през 1831-1832 година и архитектурата и устройството му е повлияно от британския Panopticon, създаден от английския политик Джеръми Бентам.

    В затвора излежават присъди общо 216 осъдени, между тях има 75 гърци, останалите са чужденци, включително и българи. Според главният секретар на Асоциацията на надзирателите в Корфу Манолис Кулурис, при пристигането на бащата-убиец са се чули много обидни възгласи от останалите затворници, но до размирици вътре в затвора не се е стигнало. Кулурис съобщи, че е посетил българина два пъти и е разговарял с него. Той му е направил впечатление на физиологичен човек, не плаче, не се смее, изглежда спокоен. “От опита, който имам, не бих казал, че е разстроен”, допълва старши надзирателят.
    Манолис Кулурис дори си позволил да попита бащата защо е унищожил трупа на  Ани по този ужасен начин. “Отговори ми, че не го е направил той. Направил го е приятелят му пред очите му. Така твърдеше”.
 

Категории: Ани Борисова баща убиец затвора в Корфу килията на Манолис Дурис гръцка полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus