Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Утре очакват Бербатов в Солун

02 Септември 2015 / 11:09:03  Анастасия Балездрова
1070 прочитания

„Очакваме Димитър Бербатов в Солун утре”, заявиха от футболния клуб ПАОК специално за GRReporter.

34-годишният български ас ще подпише едногодишния си договор с отбора утре, когато се очаква да му бъдат направени и необходимите медицински изследвания.

Ще последва официалното представяне на световноизвестния нападател с фланелата на отбора, като не е изключено да се състои и пресконференция, съобщиха още от пресофиса на ПАОК за GRReporter.

Снимката на футболиста вече се намира на официалната страница на ПАОК в социалната мрежа Facebook с надпис: "Добре дошъл, Бербатов".

Все още не е ясно дали Димитър Бербатов ще може да участва в мачовете за Лига Европа. „Това предстои да бъде уточнено в рамките на деня”, бе отговорът от страна на отбора в коментар на публикациите, според които нападателят няма да може да бъде картотекиран, поради изтичането на срока в полунощ.

Гръцки спортни медии посочват, че Бербатов ще получи от ПАОК почти 2 милиона евро – 1,6 милиона евро чисто и други 600 000 евро под формата на бонус за постигнати цели. „Заедно с данъците, сумата, която ПАОК ще предостави за българския нападател ще достигне до главозамайващите 4 милиона евро!”, подчертава спортният сайт contra.gr.

Роденият през 1981 български нападател пристига в северногръцкия футболен клуб след успешна кариера в три европейски първенства – Bundesliga, Premier League и Championnat. Стартът му в ЦСКА София бе последван от Байер Леверкузен и Тотнъм, който предостави за него 16 милиона евро.

След 70 мача и 27 гола с фанелата на Спърс Димитър Бербатов подписва 4-годишен договор с Манчестър Юнайтед, а в края му и след 48 гола в 108 мача премина във Фулъм. Миналата година нападателят игра в Монако.

Бербатов е носител на две Купи на Лигата и два трофея Къмюнити Шийлд. Сред успехите му са две футболни първенства във Великобритания, едно в България и победа на Световното клубно първенство през 2008. Обявен е за футболист номер 1 на България седем пъти.

Привържениците на ПАОК приеха новината за трансфера му с ентусиазъм. В коментарите си под публикацията в страницата на отбора във Facebook те приканват отбора да представи час по-скоро фланелата с името на Бербатов. Показателен е фактът, че дори фенове на пирейския клуб Олимпиакос приветстват българина с „добре дошъл” при все, че той ще се състезава срещу любимия им тим. Както посочват, Бербатов ще подобри нивото на гръцкото футболно първенство. 

Категории: СпортФутбол Димитър Бербатов трансфер ПАОК Солун
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus