Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Трилърът с кандидатурата на Адонис Георгиадис приключи с положително решение

03 Октомври 2015 / 10:10:09  GRReporter
714 прочитания

След многочасов трилър, в края на краищата Адонис Георгиадис ще може да се кандидатира за председател на Нова демокрация.

Снощи Централната избирателна комисия на партията единодушно реши, че кандидатурата му е невалидна, защото е внесена след приключване на крайния срок – с няколкоминутно закъснение.

Георгиадис, който след това отиде в централата на партията, заяви, че е научил за отхвърлянето на кандидатурата си от журналистите и подчерта, че ще внесе възражение срещу решението на комисията. Той добави, че двама от другите кандидати –Дзидзикостас и Меймаракис, са го информирали, че желаят той да участва в изборите. Несъгласието си с решението на избирателната комисия изрази в Twitter и четвъртият кандидат, Кириакос Мицотакис.

Евангелос Меймаракис в интервю за телевизия Скай обвини директно председателя на избирателната комисия Андреас Папамикос, че действа самостоятелно. Сегашният лидер на Нова демокрация подчерта, че кандидатурата на Георгиадис трябва да бъде приета и че е грешка да бъде отхвърлена за няколко минути.

Срещу отхвърлянето на кандидатурата на Георгиадис се обяви твърдо и бившият премиер Андонис Самарас. „Неоправдано, грешно и травмиращо за Нова демокрация решение. Надявам се да го променят незабавно”, заяви той.

По въпроса взе отношение в Twitter и Дора Бакояни, която заяви: „Грешка е, господин Папамикос и членове на комисията. Ако сте отрязали Адонис Георгиадис за 6 минути, вредите на процедурата. Надявам се да приемете възражението”.

Тази сутрин комисията заседава отново, възражението на Георгиадис беше прието и той ще е кандидат за лидер на партията заедно с Евангелос Меймаракис, Апостолос Дзидзикостас и Кириакос Мицотакис.

 

Категории: Адонис Георгиадис Нова демокрация лидер избори
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus