Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Три жертви при пожар в атинска рафинерия

24 Май 2015 / 13:05:55  GRReporter
837 прочитания

Увеличи се броят на жертвите от инцидента на 8 май в рафинерията в Аспропиргос. Днес почина и 27-годишният Андонис Аврампу, който се лекуваше в болница след тежките изгаряния. Той е третата жертва на пожара.

Общо 6 души бяха ранени , трима от които починаха. Според компанията, инцидентът е предизвикан от възпламеняване по време на ремонтни дейности.

Министърът на производствената реформа Панайотис Лафазанис изрази най-искрените си съболезнования на семействата на загиналите.

„Министърът на производствената реформата, околната среда и енергетиката Панайотис Лафазанис и главният секретар на енергетиката и суровините Апостолос Алексопулос са потресени от новините за смъртта на третият работник, Андонис Аврампу, на 27 години, предизвикана от трагичния инцидент на 8 май 2015 в рафинерията на „Гръцки петроли”. Те изразяват искрените си съболезнования на семейството му. Успоредно с това, декларират волята на правителството да подкрепи семейството с всички възможни средства, както заяви, че ще направи и новото ръководство на компанията”, се казва в изявление на министерството.

В него се допълва още, че последното трагично събитие, смъртта на Андонис Аврампу, подчертава нуждата да се проведе задълбочено и безкомпромисно разследване на причините за инцидента и публично да бъдат наказани виновниците за трагедията.

Категории: пожар петролна рафинерия жертви
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus