Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Тази вечер е дебатът между Ципрас и Меймаракис

14 Септември 2015 / 17:09:16  GRReporter
621 прочитания

До изборите в Гърция на 20 септември остават броени дни, а днес вечерта ще се проведе вторият предизборен дебат между Алексис Ципрас и Евангелос Меймаракис.

Новият телевизионен „сблъсък“ между двамата лидери идва като отзвук на редица техни декларации, показващи, че СИРИЗА и Нова демокрация гледат особено негативно на перспективата за евентуално сътрудничество помежду си след изборите. И това става въпреки че всички социологически проучвания показват много малки разлики в процентите на двете партии и нищожна вероятност за съставяне на самостоятелно правителство от която и да било от тях.

В интервю за ЕРТ в неделя вечерта Алексис Ципрас остави открита възможността за сътрудничество с ПАСОК и партията Потами. Той коментира, че никой няма да поеме политическата отговорност за повторни избори и заяви, че според него тези две партии ще претеглят отговорно необходимостта от избягване на нови избори.

Ципрас поясни обаче, че общо управление на СИРИЗА и Нова демокрация би било „противоестествено“.

Евангелос Меймаракис от своя страна коментира в неделя от Солун, че Ципрас така или иначе не иска да участва в правителство, което би било съставено след евентуална победа на Нова демокрация. Лидерът на дясната партия обвини също така бившия премиер заради упорития му отказ да разгледа възможността за евентуално сътрудничество.

Лидерът на Нова демокрация заяви, че би искал сериозни членове на СИРИЗА в едно правителство на широкото сътрудничество, и че би разгледал със свои сътрудници евентуалното предложение на Ципрас да бъде вицепремиер в правителството.

За разлика от груповия дебат на политическите лидери, този път ще има възможност за показване на „червени картони“, както и възможност за диалог между тях.

Всеки един от двамата партийни ръководители ще може да коментира отговорите на другия показвайки „червен картон“.

Дебатът ще започне в 21.00 ч. и се очаква да продължи около 2 часа.

Обстановката в студиото ще бъде същата, като шестима журналисти от 6 частни канала, излъчващи в цяла Гърция, ще задават въпроси на политическите лидери. Дискусията ще бъде водена от Панос Харитос от държавната телевизия ЕРТ.

 

 

Категории: телевизионен дебат избори Алексис Ципрас Евангелос Меймаракис СИРИЗА Нова демокрация
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus