Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Статуквото води ден преди изборите за председател на Нова демокрация

21 Ноември 2015 / 16:11:22  GRReporter
503 прочитания

Социологическото проучване на Opinion poll, направено по поръчка на вестник Елефтерос Типос, показва преднина на Евангелос Меймаракис преди утрешните избори за председател на Нова демокрация. Следва го Кирякос Мицотакис.

Сегашният лидер на партията събира 49,8%, следван от Мицотакис с 17,6%, Апостолос Дзидзикостас с 16,9%, а четвърти е Адонис Георгиадис с 9,5%.

Запитани кой смятат, че ще победи, независимо от това за кого ще гласуват, 68,4% от гражданите са отговорили, че това ще е Меймаракис. При въпроса кой би бил най-добрият премиер, Меймаракис отново води с 61,4%. Той е смятан и най-подходящ лидер, който ще направи партията   по-резултатна опозиция (60,8%).

На въпроса кой смятат, че може да гарантира стабилност и единство на партията анкетираните отново са отговорили, че това ще е Меймаракис (61,7%), следван от Мицотакис с 13,8%, Дзидзикостас с 11,4% и Георгиадис с 4,6%.

Според проучването мнозинството от анкетираните (57,6%) смятат, че сегашният председател на Нова демокрация има шанс да победи Ципрас на следващите избори. На същия въпрос   Мицотакис събира 12,6%, Дзидзикостас - 11,7%, а Георгиадис - 5,2%. Шест от всеки десет участници в проучването смятат, че е по-добре за партията сегашният лидер да бъде преизбран, а 34,1%   мислят, че е необходима промяна в ръководството.

Главният критерий при избора на председател за гласоподавателите е единството на партията (42,5%), а вторият по важност елемент (18,1%) е възстановяването на връзката с народните маси. Следват извършването на промени в партията (16,3%) и изграждането на статут на най-силната възможна опозиция в парламента (10,8%).

Отбелязва се, че онези, които искат да участват в изборите за нов председател на Нова демокрация ще могат да гласуват от 7:00 сутринта в 883 избирателни центрове с 1290 секции в цялата страна.

Списъкът със секциите е качен на страницата на партията. Ще има и 44 секции в европейските градове. Може да се гласува във всяка секция, независимо от постоянния адрес. Право на глас имат всички гласоподаватели, които са регистрирани в избирателните списъци на Министерството на вътрешните работи.

 

 

Категории: вътрешни избори Нова демокрация лидер Евангелос Меймаракис Адонис Георгиадис Апостолос Дзидзикостас Кирякос Мицотакис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus