Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Стабилна преднина на проевропейските настроения в две социологически проучвания

29 Юни 2015 / 13:06:41  GRReporter
1137 прочитания

«Да» на споразумението казват 47,2% от гърците, 33% казват „Не“, а 18,4% все още не са решили. Това показват отговорите на анкетираните, участвали в проучването на Kappa Research, публикувано в неделния брой на вестник „Вима“. Проучването е осъществено в периода 24-26 юни, преди да бъде съобщено решението на правителството за провеждане на референдум.

Оставане в еврозоната искат 67,8% от гражданите срещу 25,2%. 66% искат споразумение с кредиторите срещу 26,5%, а сред симпатизантите на СИРИЗА процентът, който иска споразумение е 50,6% срещу 39,1%, които искат разрив.

„За“ споразумението се обявяват гражданите и според проучването на социологическата агенция Alco, публикувано в неделния брой на вестник „Прото тема“.

По-конкретно, «Да» на споразумението казват 57% от респондентите, а 29% са против.

Проучването, проведено с извадка от 1000 респонденти от 24 до 26 юни, на практика не отразява първата реакция на гражданите относно решението на правителството да се проведе референдум с въпрос «да или не на споразумението, предложено от кредиторите».

 

 

Категории: анкети Kappa Research Alco споразумение кредитори референдум
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus